Saturday, September 18, 2010

Två poster bortplockade

Jag har tagit bort två poster som jag tidigare publicerat i fallet med den SD-politiker som attackerades i Malmö.

Jag brukar vara ganska noga med att inte dra förhastade slutsatser. Brukar generellt ens inte skriva om enskilda fall.

Nu har det uppkommit nya uppgifter som ifrågasätter sanningshalten i mannens berättelse.

OM det är så att jag lurats av händelsen (vilket för övrigt i sådana fall lurade både media och politiker) så blir jag redigt jävla förbannad!

Jag vet att vi lever i ett politiskt klimat där lögner, utelämnade fakta och förvrängda "sanningar" ger poäng, men jag vill inte tro att jag är en naiv och godtrogen människa.

Så, jag vet inte riktigt hur jag ska agera? Jag vill inte gärna låta mig luras två gånger, vilket kan bli fallet om jag nu går ut stenhårt med en dementi.
Vi vet helt enklet inte med säkerhet vad som hänt, och det är oklart om vi någonsin kommer få klarhet i frågan?

Allt jag vet är att jag var tvungen att plocka bort posterna.

6 comments:

 1. Kan du utveckla det där med "nya uppgifter som ifrågasätter sanningshalten i mannens berättelse"?

  ReplyDelete
 2. Det finns gott om läkare som ligger ute på yttersta vänsterkanten - tänk Henry Ascher etc.
  Är själv i yrket. Att man skulle kunna dra någon slutsats utifrån vinkeln på såret är löjeväckande. Luktar nyttig (läkar)idiot lång väg!

  ReplyDelete
 3. Jag har frågat SD hur de ställer sig och de tror på Davids berättelser av flera olika skäl. Jag väljer att göra det jag också fram tills det är motbevisat.

  Har han ljugit så är det oroväckande, men det ansvaret får måste ju ligga helt och hållet på honom själv.

  Vi får vänta och se vad som sker i denna fråga.

  ReplyDelete
 4. Verkligheten i Sverige: Det som framkommit är förstås det utlåtandet som Underläkaren gjort om skadans uppkomst. Bedömningen är att den är fejk (9/10 på skalan där enbart 10 kan uppnås om läkaren själv hade befunnit sig på plats när skadan uppkom).
  Allt blir bara spekulationer. Tajmingen för nyheten är också något som måste tas med i beräkningen. Man kan i det politiska klimat vi lever i aldrig utesluta ett politiskt motiv.

  Jag håller delvis med dig Camilla. Å ena sidan ska David anses vara oskyldig tills motsatsen bevisats. Men jag tycker också att händelsen ska betraktas som om den inte skett så länge som det inte presenteras bevis för att den verkligen inträffat.

  Och eftersom att händelsen "inte" har inträffat så väljer jag att ta bort det jag tidigare skrev.
  Det handlar inte om en värdering av sanningshalten. Det handlar om att vi inte vet tillräckligt mycket än för att säga bu eller bä.

  Sedan har du verkligen rätt när du skriver att ansvaret ligger hos den enskilde personen ifråga. Oundvikligen så skadar en sådan här sak partiet, men jag hoppas ändå att folk har vett att inse att den galna invandringspolitik som vi för i dag inte kan försvaras genom att en person eventuellt har ljugit.

  ReplyDelete
 5. "– Det här är för jävligt, inte bara att han kostade resuser, utan det han har gjort kan inte vara annat än röstfiske, säger en polis med mycket god insyn i utredningen till Sydsvenskan."

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1242135/Lakare-von-Arnold-skar-sig-sjalv.html

  Jag har själv blivit misshandlad av nazister (planerat och utfört av folk som vid tillfället nyligen varit med i SD) så när jag hörde om fallet blev jag upprörd. Vet hur det känns att utsättas för den psykiska terror som kommer av att bli överfallen.

  För min del bestod upplevelsen bl.a. av att se en vän få tårgas i ansiktet, varpå han skallades till marken med orden "Negerjävel!". Därefter sparkade 15 personer honom över hela kroppen inklusive huvudet. Att dessa personer var medlemmar och sympatisörer för vad som då nyligen varit Sverigedemokraternas lokalavdelning har väl får man säga präglat min bild av Sverigedemokraterna.

  Med de minnena i backspegeln och det här exemplet kan jag inte hjälpa att se er som en bunt hycklare och lögnare. Jag har aldrig hört ett knyst från er när nazister har misshandlat, hotat och för den delen mördat oliktänkande i vårt land.

  Inte heller har jag under mina år av läsning på er hemsida hört om något tillfälle då ni gjort något aktivt för att försvara svensk arbetsrätt eller för att förhindra nedskärningar i välfärden.

  Jag är född och uppvuxen i ett invandrartätt område, har blivit utsatt för hot och våld av såväl invandrare som svenskar, och tycker verkligen att det här samhället har blivit jävligt mycket sämre. Emellertid är inte det vi behöver hycklare som försöker att vända oss ännu mer emot varandra.

  Vad vi behöver är istället en pånyttfödd arbetarrörelse som fylls av liv och rörelse när vanligt folk återtar sina organisationer. Det är vägen tillbaka till välfärd och enighet, medan er vägg leder ännu längre käpprätt åt helvete.

  /Erik

  ReplyDelete
 6. Erik, Erik... Det var på håret att jag godkände din kommentar. Och det enbart för det faktum att jag vet att du själv aldrig hade godkänt en kommentar från motståndarsidan av samma kaliber som ditt.
  Nu har jag dock inte för vana att ta bort kommentarer, utan istället ska jag bemöta det som du skriver. För det första så har jag i denna blogg fördömt både påhoppet på Bernhardsson och uppeldandet av Cyklopen. När det gäller arbetares situation så har jag tagit upp både Lagena-arbetarnas situation samt situationen för dom strejkande sopåkarna. Jag har skrivit om arbetsmarknaden där osäkra anställningsformer har blivit norm, och jag har skrivit om hur folk utnyttjas genom bemanningdföretag.
  Och nu, när jag dessutom tagit bort två poster eftersom att jag möjligtvis blivit lurad av en händelse som i sådana fall lurade både mig, media och politiker (så även din egen partiledare om jag inte missminner mig) så har du mage att kalla mig för lögnare?
  Well, jag hycklar inte alls. Det hycklande hade varit att agera som om ingenting hade hänt. Jag har inte agerat på det sättet. Jag ljuger inte. Tvärtom är jag väldigt rak.
  Så... Skriv inte mer är du snäll. Den här bloggen dör efter valdagen. Jag tänker inte ens ha en debatt med dig i ämnet. Du får betrakta det här som det sista som sägs i det här ämnet. Andra får väl avgöra om mitt agerande är hycklande eller lögnaktigt.

  ReplyDelete