Monday, May 31, 2010

Utreda händelserna på Mavi Marmara, till vilken nytta?

Det verkar finnas många människor som vill ha en oberoende utredning kring vad som hände på båten Mavi Marmara. Varför undrar jag?
Vet vi inte redan nu vad som skedde?

Låt mig ge er scenariot: Israel ville för allt i världen hindra båtarna att nå Gaza. Det är en principfråga som gett dom tunnelseende. Vad som helst, bara inte båtarna når land!

För att vara EXTRA tydliga på den punkten så genomförde Israel sin intervention på internationellt vatten. Helt mot alla folkrättslagar förstås (som Israel förvisso aldrig skrivit under på, inte Hamas heller för den delen).

Israelerna bordar skeppet efter att först gett båten alternativet att lasten skulle föras till Israelisk hamn där den kunde genomsökas och sedan skickas vidare till Gaza.

Att Ship to Gazas uppdrag handlade om mer än att få förnödenheter att nå Gaza är dock helt givet. På den punkten har ledningen varit minst lika orubbliga som sin motpart.

Man skulle hellre låta lasten förlisa än ta vägen genom Israel. Det handlar om att bojkotten måste upphöra nu! Hellre att maten slängs än att judarna tar i lasten med sina långa vidriga judelabbar. -Oh ja, att det finns judehatare med nazivurm bland ”fredsaktivisterna” tar jag för lika självklart som att IDF:arna redan från unga år får lära sig att araber inte är människor.

Israelerna var ”tvungna” att agera när deras order inte lyddes.
Uppdraget: att gå igenom lasten och gripa samtliga om så ens en pennkniv hittades ombord.

När Israelerna bordade skeppet så händer då det ofrånkomliga: En del av besättningen på båten, lika principfasta som sin motpart, bestämmer sig för att göra motstånd. Dom tar vad dom har: fickknivar, järnrör, slangbellor.

Dom slår för att döda naturligtvis. Inget mes.

Detta är människor som inte heller är så förtjusta i folkrättslagar, som blundar LÄTT för lite sprängda bussar, och bryr sig tji när Islamister spränger bomber bland civila i Madrid, London, Bagdad, Bali, Moskva etc.

Jag talar alltså inte om die dumme schwede nu, ni vet The usuall suspects av PK-iter. Dom hyser nämligen ingen dröm att slå järnrör i skallen på kroknäsor. Tvärtom, dom är HUMANISTER, fina människor. Dom betraktar händelserna på avstånd, med avsky och en enögdhet som skulle göra Janne Josefsson avundsjuk.

Agerandet ger IDF en ursäkt att ta i med hårdhandskarna (som dom längtat!). Äntligen släpper kliet i fingret!

Dom skjuter tills ammunitionen tar slut, och sätter sedan i ett nytt magasin och skjuter lite till.

Death toll: nine and counting.

Slutsats: Israel hade ingenting där att göra. Det var internationellt vatten. Deras agerande var naturligtvis den utlösande faktorn: det är dit alla internationella fördömanden ska riktas. Att Israelerna möttes av våld var inte förvånande eller ens fel.

Hade det skett på Israeliskt vatten så hade dock agerandet varit både moraliskt och folkrättsmässigt rätt, men nu skedde det på internationellt vatten och därmed hade ”fredsaktivisterna” rätt att skära halsen av Israelerna om dom så önskade (vilket många av dom mest islamistiska skäggdårarna naturligtvis också önskade).

Det hade kanske inte varit moraliskt rätt, men det hade varit samma princip och moral som när Bröderna Dalton pepprades sönder och samman efter ett misslyckat bankrån 1892.

Att Israelerna bemötte våldet så kraftfullt var kanske lite förvånande med tanke på den internationella besättningen, men får ses som ren vardag i Gaza. Israelerna lever inte efter öga för öga principen, utan intention mot öga-principen. Dvs, har en raket ”möjlighet” att döda tio så dödar man också tio även fast raketen dödat noll.

Man kan ifrågasätta moralen bakom det, men ”that’s how they roll!”

En utredning från FN skulle inte leda till ett piss. Det skulle bli som den rapport som släpptes om övertrampen som BÄGGE sidor begick i Gaza-kriget: på den pro-Israeliska sidan fick man BARA läsa om Hamas övertramp, i Svenska medier fick man BARA höra om Israels övertramp.

Ingen blev klokare av det. Ingen blev mindre principfast. Ingen ändrade uppfattning. Verkligheten förblev lika svartvit.

Jag har min uppfattning i frågan. Jag antar att du har din. Orubblig, inte sant?

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svenskar-i-israeliskt-fangelse_4793193.svd
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article7220028.ab

No comments:

Post a Comment