Sunday, August 8, 2010

Jag lägger min röst på SD nu i September

Kanske känns det som om jag redan har gått ut med det här, som om jag redan har skrivit det tidigare? Men näe, jag har faktiskt inte yppat ett ord om detta förut. Varken i text eller i tal.

Anledningen till att jag inte gått ut med det har i huvudsak berott på att jag inte velat att folk ska ha förutfattade meningar om mig.
Min blogg har i huvudsak haft en realistisk agenda snarare än partipolitisk.

Jag har velat skriva ur ett medelklassperspektiv. Försökt vara en motvikt till många andra SD-vänliga bloggar som i ALLA frågor håller med moderpartiet, och som tycker att varje kriminell handling gjord av en invandrare är värd att presentera på sin blogg (inklusive personnr och foto på personen i fråga).

En annan anledning till att det varit viktigt för mig att vara en realistik blogg snarare än Sverigedemokratisk, beror på att jag i stort sett bara håller med SD på en enda punkt i partiprogrammet, och det gäller invandrings/integrationspolitiken.

I övriga frågor är jag emot deras politik.

Några exempel:

SD vill att försvaret ska stärkas samtidigt som utlandstjänsterna i Afghanistan tas bort. Jag är helt för att vi drar oss bort från Afghanistan, men jag förstår inte för ett ögonblick vad vi ska ha ett starkt försvar till?
Hotet mot Sverige kommer inte från markinvasioner eller ryska ubåtar. Hotet är internt. Hotet är terroraktiviteter på svensk mark.
Jag vet inte vad ett infanteri ska göra i en sådan situation? Ska vi jaga civilklädda ”svenskar” i stadsmiljöer med dragna raketgevär?

SD vill införa hårdare straff.
Jag vet att det är en populär åsikt i alla politiska läger, och hade jag varit aktiv i partiet så hade jag vikt mig här, men jag förstår inte på vilket sätt hårdare straff skulle hjälpa?
Jag skulle snarare vilja föreslå LÄGRE straff.
Jag menar, titta hur det ser ut runt i världen. Har länder med långa straff mindre kriminalhet? Avskräcks verkligen folk om dom riskerar tio års fängelse istället för två?

Dom länder i världen med riktigt låg kriminalitet har uppnått detta genom att bevara sin kulturella homogenitet. Men kulturell homogenitet (till skillnad från etnisk homogenitet) innebär också avsaknad av oliktänkande…

I riktigt ”skötsamma” länder finns förutom avsaknad av invandrare, oftast även avsaknad av fria åsikter och demokrati.
Hjärntvätt om ni så vill.
Mitt ideal-samhälle har ett visst mått av smuts och fel. Jag vill inte att Sverige ska förvandlas till ett sydostasiatiskt buga och be samhälle där staten är gud och kulturella uttryck måste vara samhällsnyttiga.

Och därmed glider jag in på SD: s kulturpolitik. Jag ligger generellt sett närmare vänstern i mina åsikter här. Jag tycker att kultur ska få vara obegriplig, provocerande och dålig. Jag tycker att den ska få kosta pengar och inte tala till alla människor.

Däremot är jag helt emot den jäviga vänsterkulurismen där man gör skillnad på olika avsändare och lämnar någon som Lars Vilks åt sitt öde medan någon som Elisabeth Olsson får allt skydd hon kan önska (skillnaden på att attackera fanatisk Islamism och att attackera fanatisk kristendom).

När man talar om yttrandefrihet så måste det vara helt utan förbehåll. Toleransen mot brott ska naturligtvis vara noll, men ord, bild och ljud kan aldrig vara ett brott.

I Vilks-debatten har man sett hur folk börjat rucka på dom här principerna genom att benämna honom som "kontroversiell", eller säga att man borde låta bli att provocera i onödan. När man framställer Jesus som homosexuell så finns det ingen som hävdar att det är onödigt, eller som i varje uttalande lägger till att konstnären i fråga är "kontroversiell".

Jag blir förbannad när jag ser hur ”vänster” i det närmaste ses som en förutsättning för att hålla på med kultur. Det är egentligen inte så mycket en fråga om höger och vänster som det är en fråga om PK och icke-PK.

När jag skriver dikter, målar tavlor etc så vet jag EXAKT var gränsen går. Jag vet exakt vad jag ska göra för att framhålla mig som ”vänster”. Jag kan spelreglerna, men jag vill inte spela det spelet längre. Det är dags att inse att musiker kan ha en mängd olika åsikter som dom håller inom sig för att inte förskjutas.

Debatten här är viktig och får aldrig dö. För som det är i dag så kniper folk käft och spelar med i palestinasjalspelet för att inte framställa sig som kulturellt avvikande. Att en konstär skulle kunna vara pro-Israel exempelvis ses närmast som otänkbart, men ändå är jag säker på att det existerar: det är bara att dom väljer att knipa käften för att slippa nazist-stämpeln.

När det gäller arbetspolitiken så vill SD införa instegsjobb. En ny anställningsform för ungdomar. En lärlingsanställning som kan pågå ett år eller två med lägre lön.
För mig är detta den mest problematiska av alla SD: s förslag.
Själv var jag över 30 år innan jag fick mitt första fasta jobb. 30 år!
Då hade jag arbetat heltid sedan jag var 19 år.

Man kan gorma sig hes om lathet, att skolan har blivit sämre. Men den främsta anledningen till att ungdomar inte kommer ut i arbetslivet beror på att det inte finns några fasta jobb att söka. Så ser verkligheten ut.

En majoritet av jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen är olika typer av osäkra anställningsformer: visstidsanställning, timanställning, timvikarie, projektanställning etc.
Sedan har vi hela bemanningsföretagshelvetet också!

Det finns redan i dag OTALIGA sätt för företag att anställa ungdomar billigt.
Dom väljer att inte anställa folk fast för att det kostar för mycket helt enkelt.

Det här problemet har jag ett väldigt krasst synsätt på. Som jag ser det så ska avtalsenliga löner gälla. ALLTID. Om då företaget inte kan gå runt ekonomiskt så får dom lägga ner sin verksamhet eller skita i att anställa. Så enkelt är det.

Jag är dock enig med SD om att man borde kunna göra fler undantag i turordningsreglerna. Kompetens borde gälla i större utsträckning. Det är rättvisare. För jag menar, det är väl inte rättvist att den som senast blivit anställd jämt ska få sparken om företaget varslar? Vad finns rättvisan i det?
För ungdomar är detta extremt orättvist.

Överlag ligger jag helt klart till vänster om SD: s program. Jag gillar inte kulturkonservatismen. Jag ser mig inte som särdeles nationalistisk och skulle aldrig vifta med svenska flaggan, eller gå på traditionellt nationaldagsfirande.
Jag mår alltid lite illa när jag ser välartade lintottar, och tar någon fram ett dragspel så springer jag!

Trots det, och trots att det smärtar i mitt bröst av vit skuld nästan varje dag så är det självklart att jag kommer att lägga min röst på SD nu i september. Det är för mycket som står på spel helt enkelt. Redan i dag brinner Sverige, men det kommer bli ännu värre om vi fortsätter i samma hjulspår, tro mig.

Den samhällsförstörande politik som förs i dag kommer obönhörligen leda till segregering: ett vi och dom samhälle där samhällsklyftorna ökar.

När politiker talar om all arbetskraft som kommer att behövas inom vården när vi blir äldre, och Täppas utan omsvep säger i Ring P1 att man inte behöver kunna tala svenska för att kunna torka gamlingar i röven så svider det i mitt socialistiska hjärta.

Att det inte är en självklarhet för vänstern att stoppa framväxten av detta tjänstejonsamhälle, som massinvandringen leder till är för mig det största mysteriet någonsin.

Att det ligger i högerns intresse förvånar mig dock inte. Att dom vill ha en reservpool av ryska städerskor som kommer och tvättar rent deras trapp från fekalier ligger helt i linje med deras ideologi.

Så, för första gången då: SD 2010!

11 comments:

 1. Försvaret. Sverige har folkrättsligt en skyldighet att kunna värna sitt territorium. Gotland är trupptomt. Det är tveksamt om Gotland folkrättsligt tillhör Sverige.

  ReplyDelete
 2. Det största hotet mot Gotland är drängfulla Stockholmare som pissar och spyr i gränder. Sedan kan man ju undra vilken nytta närvarande trupp skulle göra, om det nu trots att det skulle gå emot all logik, vore så att Gotland invaderas av främmande makt?

  I en tid när bomber kan bäras i ryggsäckar och placeras i tunnelbanan så känns försvaret jävligt förlegat. Bättre då att satsa resurserna på en stark säkerhetspolis.

  ReplyDelete
 3. Härligt! Härligt!

  Nu känner jag igen dig igen :)

  Jag håller med dig bitvis i vanlig ordning. Mycket för att jag själv är mycket mer vänsterperson än höger.

  Försvaret, ja det är en knivig fråga. För jag håller med i din teori om att det största hotet alla länder egentligen har och kommer att få är det inhemska och osynliga terrorsithotet. Men kan det då inte vara bra att ha ett starkt försvar? Fast man inriktar det mer på just terrorism än det traditionsenliga?

  Arbetsmarknaden.. ja du, jag vet själv faktiskt inte vad som är den ultimata lösningen. Det jag vet är åtminstone att det borde vara förbjudet med alla dessa jäkla åtgärdsprogram som varje ny regeringsperiod lyckas frambringa.

  Säg mig vem som idag blir hjälpt av att jobba heltis för 3000 spänn (dessa sk praktikplatserna som alla hamnar i) Det är bara återigen ett nytt sätt för arbetsgivarna att slippa anställa folk. Så funkar det i verkligheten om än inte på pappret som får det att låta otroligt bra.

  Kulturen låter jag dig behålla, för jag är inte alls lika öppen i sinnet som du :) Och tur är kanske det, för hur skulle det se ut då om alla var lika stelbenta som mig?

  ReplyDelete
 4. Helvete vilket bra inlaegg och vilken tragikomisk bild i sammanhanget i din blogg, foer det aer lite saa man kaenner det.

  Jag vill ha dig med i Aktiv Demokrati aeven om jag inte haaller med dig i precis allt.

  Vad gaeller foersvaret anser jag personligen att Afhganistankommitens obevaepnade hjaelp i fredstid aer ett utmaerkt saett att undvika terrorism, dock inte invasionsarmen. Den motverkar sitt syfte. Att moerda Afghaner kommer uppmuntra terrorism. Jag inser att Sverige behoever ett foersvar naer invasion efter invasion sker runtom i vaerlden, men det ska kanske baseras paa gerillafoersvar och foermaaga till direkt vedergaellning mot de ansvariga utrikespolitikerna och den bankmaffia som stoedjer dem i saa fall. Det skulle goera att man minimerar civila doedsoffer och krig i allmaenhet, tror jag.

  Men, jag anser, trots det, trots att det smärtar, trots att det är mycket som står på spel aer du lurad att tro att SD kommer goera skillnad. M och FP flirtar redan med SD med burkafoerbud och svaenskakrav.

  Det aer EU-medlemskapet som aer problemet. Egentligen inte invandringen. Invandringen har man gjort till ett problem medvetet foer att skapa SD. Man har segregerat samhaellet med arbetsloeshet medvetet. Man delar inte paa jobben medvetet. Man skapar frihandel medvetet foer att trycka ner loenerna. Det aer en borgerlig politik som kommer foeras oavsett parti du roestar paa.

  Enda laangsiktigt saekra saettet aer att faa folk att vakna och byta systemet mot ett baettre. Aktiv Demokrati erbjuder naagot baettre anser jag.

  Ja. Det kommer sannolikt bli ännu värre om vi fortsätter i samma hjulspår, men SD aer inte svaret.

  SD aer aennu ett odemokratiskt toppstyrt alternativ. Folk jag kaenner som aer med i SD kan vittna om detta.

  SD kommer medfoera mer segregering och med tanke paa att fd. moderater styr det hela kommer SD sannolikt medverka till ett samhälle där samhällsklyftorna ökar oavsett om man gillar detta eller ej.

  Jag aer foer diskussion, uppvaknande befolkning och en riktig demokrati som aer vaerd namnet.

  MVH
  MrPerfect72
  Medlem av Aktiv Demokrati

  ReplyDelete
 5. Camilla. Jag vet inte vad som hjälper mot terrorism förutom det självklara att ha en fungerande säkerhetstjänst och att inte upplåta lokaler åt radikala grupper (läs moskeer med Wahabitisk inriktning).
  Stellan vet naturligvis bättre vad SD:s försvarspolitik består av, men som jag förståt det hela (som lekman som inte gjort lumpen) så ska vi återgå till den gamla taktiken av att förhala en markinvasion genom gerillakrigföring. Jag vet att det politiska läget kan ändras, men jag har svårt att se ett hot som skulle kunna försvara kostnaden för detta.

  Arbetsmarknaden är verkligen skit. Vill man som företagare, så kan man helt lagligt ha folk anställda för 70 spänn i timmen (utan semesterersättning). Det finns inget som heter existensminimum när det gäller lönesättning. Det värsta är att företag som skulle ha råd att anställa låter bli eftersom att det är billigare att hyra in konsulter för olika projekt istället. Sedan kan projekten pågå i flera år utan att någon lag träder in som kräver att företaget måste anställa personen i fråga. Enligt mig är det helt horibelt.

  MrPerfect72: Direktdemokrati. Tja, det kanske kommer så småningom och visst är tanken lockande. Men nu är det augusti och valet hålls i september. Det är inte läge att börja titta på alternativ till vår demokrati just nu, det krävs MÅNGA år för att det ska bli aktuellt (men ge inte upp, tanken är god). Sedan en sak om skillnaden mellan FP och SD: I SD:s fall så VET jag att dom kommer arbeta med frågor som kvinnors trygghet. Jag VET att dom kommer ta fram statistik för våldtäkter i det här landet. När det gäller FP så VET jag att deras populistiska förslag aldrig kommer förverkligas. Varför? Jo, för deras utspel om heltäckande slöjer (som gäller, vaddå, tio pers i Sverige) kommer gå samma öde till mötes som deras förslag om språktest som dom lanserade i förra valrörelsen, dvs rakt ner i runda arkivet.
  Jag kommer aldrig hitta ett parti som jag stödjer till 100%. Det är så enkelt. Jag inser att man måste komprommissa med sin egen uppfattning, i alla fall än så länge.

  ReplyDelete
 6. "och som tycker att varje kriminell handling gjord av en invandrare är värd att presentera på sin blogg (inklusive personnr och foto på personen i fråga)."

  Jag vänder mig lite mot detta också faktiskt, tycker ibland att det går lite för långt. Om man inte skulle haft en tanke på att publicera om det vore en svensk, skall man nog tänka sig för innan publicering om det rör sig om en invandrare.

  ReplyDelete
 7. Alltså detta kulturetablissemang, det är ALLTID emot oss (typ SD), de är ALLTID för fri invandring och allt vad det innebär av politiskt korrekthet. Inga undantag, aldrig någonsin. Får SD makten bör de dra in alla statliga kulturbidrag, det har gått för långt helt enkelt.

  ReplyDelete
 8. Hej Robsten! Vill passa på att säga att jag verkligen gillade din text om han snubben på Svenskt näringsliv (vars namn nu försvunnit ur mitt medvetande)... Nåväl.

  Alltså, jag generaliserar jävligt mycket i det jag skriver. Jag tycker att det här med outning av kriminella är ett litet problem i sammanhanget. Men framför allt så handlar det om ett eget val som gäller min egen blogg. Jag har egentligen inget emot bloggar som outar kriminella (annars hade jag inte haft politiskt inkorrekt i min bloggroll). Men jag kan tycka att det blir lite mycket skriverier om enskilda händelser ibland. EN våldtäkt/misshandel etc säger väldigt lite om helheten. Visst målar det en helhetsbild som är otäck, men det är ändå i det stora som man ser mönstren.
  Sedan vet jag exakt vilken typ av inlägg jag ska skriva för att få så många läsare och så stor spridning som möjligt, och min blogg hade varit dubbelt så stor om jag hade valt att skriva gott om SD i precis varenda ord istället för att komma med kritik då och då.
  Att jag går min egen väg är helt självvalt och har ingenting att göra med att jag skulle hysa någon slags agg mot dom som väljer att uttrycka sig annorlunda eller mer partibundet.

  Kulturetablissemanget måste sprängas. Men saken är den, och detta är jag helt övertygad om: det folk säger utåt av rädsla är inte samma sak som folk känner inombords. Tänk tillbaka på hela Anders Jacobsson-debatten. Fanns det någon på 90-talet som ifrågasatte att han inte skulle vara samma sorts PK-it som övriga kulturetablissemanget? Det tror jag inte. Man förutsatte att så var fallet eftersom att han lät bli att yppa sina åsikter då.

  ReplyDelete
 9. "min blogg hade varit dubbelt så stor om jag hade valt att skriva gott om SD i precis varenda ord istället för att komma med kritik då och då. "

  Det tror jag inte, självständiga bloggar är alltid intressantare att läsa.

  ReplyDelete
 10. Gällande försvaret så för du fram en korkad och populistisk tes. Vi har redan ett försvar mot terrorister, den styrkan är idag ca 19.000 pers och kallas poliser.
  Då räknar jag även med säkerhetspolisen.
  Genom det samarbete som pågår mellan västländer och även andra stater så bör vår polismakt klara terrorhotet.
  Att helt låtsas om ett hot(lågt idag) för att bara fokusera på ett annat(inte heller så högt) är enögt.

  ReplyDelete
 11. hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

  ReplyDelete