Monday, July 13, 2009

Religiös ritualslakt

Jag är verkligen inte blödig av mig, men skäktning är ungefär det vidrigaste som finns. Att det ens får säljas halal- och kosherkött i svenska butiker är en skam. Bland lobbyister så arbetas det stenhårt för att religiös ritualslakt ska tillåtas i samtliga EU-länder som en del av religionsfriheten.

Nu senast röstades förslaget ner, men rösterna blir mer och mer krävande för varje år. Varför i helvete har svenska politiker som Juan Fonseca och Lars Leijonborg (för att nämna dom två mest namnkunniga) lämnat in motioner i Riksdagen om att detta barbari ska tillåtas i Sverige?

3 comments:

  1. Så´nt här ska inte ens röstas om. Ett lämpligt straff för utövarna vore väl att själva få krypa in i trumman för samma behandling.

    ReplyDelete
  2. Alla önskningar om att införa Kosher- och Halal-slakterier borde mötas med ett förvånat men självklart "NEJ, det här är ju helt sinnesjukt, det kan vi självklart inte införa, det fattar du väl?".
    Att vara förstående och religiöst tolerant i det här sammanhanget är helt befängt. Man ska tydligt och klart förmedla att detta hör medeltiden till och det inte är något som man kan acceptera.

    ReplyDelete