Wednesday, July 1, 2009

Osorterad tankekedja om dagens händelser

Efter en lång period av medietorka händer plötsligt väldigt många saker på en gång.
SJ kommer inte längre vara ensam aktör på Sveriges järnvägsspår.
Att ha en bestämd åsikt i frågan nu så här innan det har genomförts är som att torka sig i arslet innan man har skitit. Vid andra privatiseringar så har det verkligen slagit fel åt helvete:
Ni minns kanske att det fanns en tid då man slapp sitta och jämföra pensionsfonder, telebolag och elbolag för att i slutändan ändå komma fram till att man har blivit totalt jävla rumpknullad?
När det gäller SJ så är läget något annorlunda dock. Vissa avgångar mellan Stockholm och Göteborg går på över 2000 spänn. Det kostar 300 spänn med buss, 800 spänn med bil...
Det är uppenbart att något är fel där. Frågan är dock om det kan bli bättre med konkurrens? Tveksamt måhända men det känns nästan som om det är värt ett försök.
Apoteken tycker jag dock fungerar bra som det är nu. Jag förstår inte varför vi ska ta in någon tysk Lidl-variant när butiker och expertis redan finns här?

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3148767.svd

Sedan har vi det där EU-spektaklet också (och det är så jag kommer att benämna det eftersom att det är så sövande tråkigt och ointressant). Det ska dock bli intressant att se om Reinfeldt kan blåsa upp sig lika mycket som Katrineholms-fettot gjorde när det begav sig?

http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_3129671.svd

Piratbay säljs och sviker sina ”ideal”. Stackars, stackars dom pirater som fortsatt har kvar sin ”moral”.
Det är lite svårt att låta bli att skratta dock. Jag som verkligen, verkligen trodde att ”kampen” handlade om att ”försvara” demokratin och yttrandefriheten…

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3141789.svd


I Göteborg har man förbjudit gatumusik och nu har musiker gått man ur huse för att protestera mot lagen. Bra så, men alla vet ju innerst inne att ordvalet i förbudet är ett svepskäl för att slippa obehagliga frågor om rasism.
Fråga er själva när ni såg en gatumusiker senast?
Okej, och när såg ni en RIKTIG gatumusiker senast?
I Göteborg har man naturligtvis infört lagen pga dom romer från Östeuropa som med skral musikalitet kommit för att tigga.
Det är väl i huvudsak dessa ”musiker” som man ser i vanliga fall?
Föga förvånande greps inte Hampus och Linnea när dom spelade på gator och torg idag.
Vi kanske till och med ska se polisens passivitet som en invit?
Kanske är det här ett sätt att locka ut riktiga musiker på gatan?
Vi får hoppas att taktiken lyckas för jag har verkligen saknat musikerna i gatubilden. Det var fasen flera år sedan jag såg dom där Panflöjtsindianerna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5456564.ab

No comments:

Post a Comment