Sunday, March 21, 2010

Angående ensamkommande flyktingbarn

Nina Glans och SR Göteborg må fortsätta med sin taktik av tystnad, men detta reportage från SR Örebro angående ensamkommande flyktingbarns verkliga ålder är lite av en sensation:
http://www.sr.se/cgi-bin/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=3491113

Naturligtvis är reportaget ett resultat av påtryckningar från bloggar och debatter på Flashback, Politiskt inkorrekt etc.
Naturligtvis är reportaget också tvunget att sluta med en snyftarhistoria om en kvinna som blir felmedicinerad pga sin felaktigt angivna ålder.

På något sätt så är det ändå vårt fel. Hur man än vrider på saken så är det vårt fel. Att studier från Norge visar att 9 av 10 av dom minderåriga barnen i själva verket är vuxna är vårt fel.

Dessa ensamkommande barn generar med tiden ett antal anhöriginvandrare, och då kan det vara värt att titta på denna studie från USA där det visade sig att 80% av dom afrikanska anhöriginvandrarna saknade släktskap vid slumpmässiga DNA-test:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7573768.stm?referer=sphere_related_content&referer=sphere_related_content

Varför kan vi inte acceptera att det är en business? Varför kan vi inte sluta premiera folk som ljuger, och börja ge skydd åt folk som verkligen behöver det?

No comments:

Post a Comment