Wednesday, April 7, 2010

Varför finns det så många ryska MILF: s i Stockholm?

Jag är inte ute i Stockholms nattliv speciellt ofta, inte i daglivet heller, men nästan varje gång som jag åker kollektivtrafik innan/efter rusningstid så ser jag ryssar.
Korrektion, det är kanske inte ryssar i egentlig mening, men språket dom talar låter som ryska i alla fall.
Mer troligt rör det sig om Ukrainare.
Enligt migrationsverket tilldelades 1698 Ukrainare uppehållstillstånd bara under 2009.

Det hade varit enkelt att slå bort den ”ryska” närvaron som ett ickeproblem. Detta är i mångt och mycket ett lättintegrerat folk (även om den organiserade brottsligheten är ett problem för dom som befinner sig i den världen). Det hade varit lätt att acceptera det då många av kvinnorna har klara MILF-kvaliteter!

Men faktiskt, att Sverige tar emot tusentals Ukrainare, Indier och Thailändare varje år sätter fingret på ett problem i den nya liberala Sverige.

Med öppna gränser så sätter man konkurrensen ur spel. Att det var en ”ryska” som städade bort bajset från Unsgaards trapp känns inte som en slump.

Anledningen till att vi har en massa ”ryssar” och asiater i Sverige som aldrig sett ett krig måste ju bero på att man medvetet vill få ner löner: skapa ett tjänstesamhälle där rikt folk kan få sitt arsle rakat och tvättat för en billig penning och sedan få en massage med happy ending hos en Thailändska? Någon annan anledning kan det väl inte finnas till denna samhällsutveckling?

Jag vet att det är meningen att man ska tacka och bocka. Vara jävligt glad över att slippa skitjobbet, men när vi har en arbetslöshet på ca 10% så får jag faktiskt en ganska fadd smak i munnen.
Jag skiter uppriktigt talat i om den där städerskan från Chile är superduktig och lättintegrerad: det där städjobbet vore bättre att ge till någon som gått arbetslös dom senaste femton åren.

Men alltså, denna arbetskraftsinvandring har satt konkurrensen ur spel. I dag kan en städfirma inte anställa svenskar, eller invandrare (som bott i Sverige i flera år). Inte för att det omöjligt att få svenskar och invandrare att ta så skitiga jobb, utan för att det alltid finns arbetskraftsinvandrare som är beredda att göra jobbet billigare.

Helt plötsligt förstår man ivern hos dom etablerade partierna när det gäller expandering av EU. Det finns ju hur många potentiella slavar som helst att hämta från länder som Rumänien och Turkiet!

Migrationsverkets siffror om arbetstillstånd under 2009 är ganska talande. Det handlar inte om att ta in folk som ska göra jobb som det råder arbetskraftsbrist inom. Det handlar inte om att ta in folk som besitter kompetens som saknas i Sverige, utan det är i mångt och mycket en omskrivning av en person som vill få det lite bättre ekonomiskt än i sitt hemland. Kanske få lite pengar över att skicka till släkten. Jobba svart om möjligt.
Kanske bo i en container och plocka bär i dom norrländska skogarna?
Eller varför inte städa på McDonalds för en sådär 25 pix i timmen...

14 356 personer tilldelades arbetstillstånd i Sverige under 2009. Flest beviljades inom kategorin ”arbete utan krav på särskild yrkesutbildning” (7933 personer).

Topp fem yrken som dessa arbetskraftinvandrare sökte tjänst inom var:
1. Medhjälp inom jordbruk, trädgård, skogsbruk och fisk (7254 personer)
2. Systemvetare och programmerare (1611 personer)
3. (755 personer) –Japp, denna kategori saknar namn…
4. Kockar, kokerskor (736 personer)
5. Köks- och restaurangbiträden (236 personer)

Vad är meningen med denna globala rörlighet?

Jag vet ju svaret förstås, men det är ju helt vansinnigt. Ska arbetslösa i Sverige bli så desperata att dom är beredd att konkurrera med bärplockande thailändare, är det som är poängen?
Olönsamma företag som inte kan konkurrera utan lönedumpningar och skattesubventioner borde naturligtvis självdö. Jag vill inte att ”ryssar” kommer hit för att uppehålla denna våta liberala dröm!

Det är inte "ryssarnas" fel. Deras agerande är klanderfritt. Men att dom välkomnas som en "hjälp" är ett hån mot alla dom som är arbetslösa i Sverige.

3 comments:

 1. "Ska arbetslösa i Sverige bli så desperata att dom är beredd att konkurrera med bärplockande thailändare, är det som är poängen?"

  Ja, det är nog det som är poängen.

  ReplyDelete
 2. Varför dra alla "etablerade partier" över en kam? Det är de borgerliga som öppnar för arbetskraftsinvandring med slaveriförtecken (avskaffa fackliga vetot, arbetsgivaren bestämmer behovet, arbetstillståndet kopplat till arbetsgivaren = starkt beroendeförhållande).

  Det gör man INTE för att man älskar arbetskraftsinvandrarna - dessa används som hävstång mot den organiserade arbetsmarknaden i Sverige. Borgarna tycker det är mumma med en B- och C-arbetsmarknad med etniska förtecken.

  Då är frågan - ska man närma sig problemet med rasisternas ögon (=se arbetskraftsinvandrarna som problemet och ägna sig åt att jaga dem) eller med vänstern och fackets ögon (=slåss för lika villkor).

  Konstaterar bara att Robsten mfl bara gynnar splittringen. Deras lösning är att ställa arbetare mot arbetare. Först jagar vi ut polackerna, som åker hem och jagar ut rumänerna, som jagar ut ukrainarna - och överst står arbetsgivarna och garvar läppen av sig. Det finns ett begrepp för detta: nyttig idiot.

  ReplyDelete
 3. Anonymous: Man är naturligtvis inte en egen ö på arbetsmarknaden, men jag har arbetat mer än tio år under socialistiskt styre. Det har varit vik-, tim-, behovsanställningar etc.
  Jag kämpade verkligen järnet, och trots att jag jobbade 40 timmars veckor var det närapå omöjligt att leva på mina 70-90 kr/h löner (inkl semesterersättning). Jag var en slav.
  Jag jobbade på en rad företag som på alla tänkbara sätt hade lyckats undkomma fack och kollektivavtal.
  Jag ska inte påstå att det var moderaterna som gjorde att jag till slut fick en fast tjänst efter år av konsultjobb utan möjlighet till att ta semester eller ens få ut någon ersättning vid sjukdom, men jag märkte inte av facket någon gång under dessa år, trots att jag troget betalade in det månatliga beloppet.
  Facket slåss säkert jättebra för dom som redan lever gott, men för alla andra, dom som delar ut tidningar, som städar på McDonalds, som jobbar som telefonförsäljare etc så har dom inte gjort ett smack.
  Vänstern tycker ju dessutom att illegala invandrare ska få vistas i landet (få ta jobb, få vård etc). Jag kan inte se det som ett något annat än ett tyst godkännande till den liberala runkdrömmen.
  Det handlar inte om att jaga invandrare, jag förstår deras situation, men staten förlorar över 60 miljarder varje år på svartjobb, och vänstern kan ju omöjligtvis göra den typen av kontroller som skulle krävas för att stävja detta, speciellt inte om dom anser att det är problemfritt att papperslösa invandrare ska ha fri passering in i landet.

  ReplyDelete