Thursday, April 8, 2010

Nalin Pekguls utspel i kvällens Aktuellt

Jag känner mig nödgad att skriva något om Nalins utspel om islamistiska extremister i Malmö.
Det är inte första gången som Nalin tar på sig rollen som sanningssägande whistle blower.
Hon gör det dock på ett så pass genomskinligt sätt att alla med ögon kan se att det är strategi från Socialdemokraternas sida.

Rädslan för SD blir större och större för varje dag hos dom etablerade partierna.
I det läget behövs någon som med lugn stämma visar förståelse för den oro som folk känner inför det främmande.
Att lotten fallit på Nalin är inte speciellt förvånande. Hon kan i egenskap av invandrare och muslim tala fritt om problemen. Hon är den som ska föra fram den Sverigedemokratiska retoriken utan att råka ut för repressalier.

Att det inte är Mona, eller nån annan svennebanan som tar upp frågan handlar helt enkelt om strategi. Och eftersom att debatten inte är mogen hos dom etablerade partierna så blir Nalins utspel inte mer än luftslott som aldrig kommer gå från ord till handling.

För jag menar, vad ska man med kunskapen om extremisters judefientlighet till om Mona, Fredrik och dom andra höjdarna inte ens vågar ta orden i sin mun?

När Nalin i sitt utspel börjar tala om en naivism som finns hos POLITIKERNA då brister det faktiskt för mig. Då börjar jag garva.

Tror hon på fullaste allvar att någon skulle missta henne för något annat än politisk elit?
Hennes sanningar är vatten värda så länge som ingen svensk kan ta hennes ord i sin mun utan att råka ut för spetälskebehandlingen.

Och hon visar ju ganska tydligt att så är fallet: Hennes retorik är som tagen direkt från Jimmie Åkessons privata anteckningsbok, ändå är hon tydlig med att fördöma Sverigedemokrater som extremister…

Hade Jimmie varit lika oaktsam i sina utspel: Om Jimmie hade sagt att islamister finns inom alla politiska partier, ja då hade Jimmie tvingats till avbön.

Sanningen är ju den att när Jimmie får frågor om muslimer så måste han i varje andetag hävda att det inte gäller varje muslim. Och även fast han lyfter fram handfasta exempel på hur Sverige anpassar sig till krav från ENSKILDA muslimer så är det aldrig konkret nog. Det finns alltid ord som kan vändas på. Formuleringar som kan misstolkas.

I Nalins fall så räcker hennes hårfärg som alibi. Hon behöver inte konkretisera. Hon är fri att kritisera hur mycket hon vill utan att det får några konsekvenser. Hennes ord kommer naturligtvis aldrig leda till något. Det är inte avsikten heller. Hennes roll är att säga det som ingen törs säga, och så ska det också förbli!

1 comment: