Tuesday, February 16, 2010

Folk som spelar ynkliga borde kanske remmas upp?

Det gick hett till i Vilhelmina Kommunfullmäktige häromdagen. Socialdemokraten, tillika Riksdagsledamoten Karl Gustav Abrahamsson hamnade i en debatt med Centerpartisten Maria Kristoffersson. Maria kallade KG:s förslag ”fåniga”, och KG kontrade med att säga att ”hade det varit en vanlig människa så hade jag kanske remmat upp Maria, men nu råkar vi ju vara släkt”.

Jag måste erkänna, uttrycket ”du borde remmas upp” har helt gått mig förbi fram tills nu. Själv använder jag hellre uttrycket ”randa” när jag går i polemik med meningsmotståndare, det känns hårdare på något sätt. Andra uttryck som jag gillar, är att kalla mina antagonister för Gauleiters eller Texas-gubbar: That’s how I roll!

Aftonbladet skrev att Joakim Risberg blev ”fly förbannad” över KG: s utspel. Tittar man på videon så ser man dock något helt annat: Joakim ser ta mig tusan ut att vara nära lipen.

Det är som om han på ALLVAR tror att KG ska ta av sig bältet där i Fullmäktigesalen och börja prygla sin kvinnliga släkting.

Näe, det tror han naturligtvis inte, så varför då det dramatiska överspelandet? Jo, därför att det finns en politisk vinning i att göra ledsenblicken och börja tala om kvinno- och människosyn. Det är naturligtvis FRUKTANSVÄRT genomskinligt.

Visst, uttrycket var onödigt, men folk är känsligare än kukhuden i det här landet.
Det är löjligt. Det handlar om ORD. Det handlar inte om härskartekniker eller översitteri, det handlar om ett skämtsamt uttryck som inte har något med verkligheten att göra: ni vet, lite som Centerns politik…http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6618709.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6616119.ab

4 comments:

 1. Vet inte, men engligt mig så är ändå ord den absolut kraftfullaste härskartekniken.
  Tycker dock nästan att det är värre sen att han påstår att Risberg umgås med mörka tankar. Visst, de har klart skillda ideologier om hur landet ska styras, men ändå inte särskilt olika om man kollar ur ett internationellt perspektiv, men det är fan ändå bara ideologier, han behöver inte (i princip) måla upp nån som nån djäulsdyrkare bara för att den människan tänker lite olikt honom själv. Dock så överreagerar Risberg klart, men han plockar billiga politiska poäng. Och att försöka stå och försvara det man sagt på ett sånt vis, det plockar man absolut inga poäng på.

  ReplyDelete
 2. Hundögon, samt att låtsas missförstå sin meningsmötståndare är en härskarteknik, att dra grovkorniga skämt är det inte.
  Det Risberg gör är att manipulera, det KG gör är att dra ett harmlöst skämt.

  Jag har ett yrke där jag nästan varje dag hanterar psykopater, folk som försöker trycka ner andra människor.
  Jag vet hur vissa enbart med rösten kan få andra människor att bli alldeles kalla. Hur dom kan få folk att känna sig värdelösa. Hur dom kan få folk att springa in och gråta på toaletten.

  KG:s ord har inte alls den förmågan. Påstår man det så ljuger man.

  ReplyDelete
 3. Skillnaden mellan KG och de psykopater du umgås med är att dina psykopater inte har någon makt över andra människor. De kan inte fatta viktiga beslut över andra - som som KG kan i och med hans ställning i samhället. När man befinner sig högt upp på hierarkin (i det fria samhället) då kan man också förvänta sig civiliserat beteende. Det är inte civiliserat att skämta om hur någon borde remmas eller inte. Inte heller huruvida ens kritiker befinner sig i en mörk värld.

  KG är helt enkelt van att få som han vill utan att bli ifrågasatt. Den här gången gick det inte. Därmed ilskan.

  Vi behöver inte sådana som KG i politiken. KG kan gott och väl stanna hemma och fundera på sin människosyn där i lugn och ro.

  ReplyDelete
 4. Anonymous: Var såg du ilskan nånstans? Det fanns ju ingen ilska, det handlar ju bara om att en person MEDVETET missuppfattar ett skämt och lägger till med hundögon och ledsenmun. Det är ju spelat, det ser du väl?

  Alltså, ingen blev stött, ingen tog illa vid sig, men man kan naturligtvis påstå det och därmed vinna pk-poäng.

  ReplyDelete