Wednesday, February 3, 2010

Vi SD-sympatisörer uttrycker oss oproportionerligt mycket

Riksdagspartierna anställer nu folk som ska jobba med sociala medier i valrörelsen. Rädslan att Sverigedemokraterna ska äga arenan är förlamande. Det är ett agerande i ren desperation, för vad ska egentligen en Centerpartist eller Socialdemokrat twittra och blogga om? Finns det något som dessa människor brinner för? Finns det någon som brinner för vad en Kristdemokrat har att säga om exempelvis skolfrågan? (gäsp)

Jag menar, även om man har betalt för att chatta så måste det ju finnas någon substans i det man skriver… Någon intressant vinkel, något som gör att just det ämnet känns VIKTIGARE än det faktum att det just nu brinner i våra förorter.

För det är precis vad man har att konkurrera med: Den viktigaste frågan någonsin i svensk historia vs Något småaktigt gnabb mellan sex mittenpartier…

I dag är SD-sympatisörer totalt dominerande bland sociala medier. Inte som strategi, utan genom ett brinnande MÅSTE.

Engagemanget har inte uppkommit som ett resultat av något hemligt dekret som gått ut från Jimmie Åkesson, det handlar helt enkelt om att vi är jävligt många som är jävligt trötta på samhällsordningen. Det är även därför som Vänsterbloggarna tar en så tydlig andraplats. – Dom är visserligen färre, men dom är också trötta på hur samhället ser ut, vill få till en förändring.

Viljan att förändra saker väcker av naturliga skäl engagemang.

Ta valfri debattartikel som avhandlar SD i kvällstidningarnas Internetupplagor. Titta på kommentarerna (om dom inte modererats bort). Titta på vilka bloggar som länkar till artikeln.
Vilka dominerar?
Hur MYCKET dominerar vi?`

I ljuset av det är det inte förvånande att en löjlig parti-sympati-omröstning på Kanal 5 och TV4:s text-TV gav ett, för etablissemanget, beklämmande resultat.

263 SMS-röster på Sverigedemokraterna var nog för att TV4 och Kanal 5 skulle stänga omröstningen. Då var Sverigedemokraterna uppe i 46,1 % av rösterna…

DN gick ut stenhårt med att SD hade kapat valet. Hur det skulle gått till när röstningen var begränsad till en röst per mobilnummer är oklart. Det är inte så viktigt när det gäller Sverigedemokraterna. Något lurt var det säkert…

Vad sägs om NEJ. Vad sägs om att förklaringen kan hittas i att Sverigedemokrater faktiskt engagerar sig mer än människor som slentrianröstar på Moderaterna eller Socialdemokraterna.

Vad sägs om att ungdomar, där Sverigedemokraterna är tredje största parti enligt senaste skolvalet, faktiskt har större benägenhet att SMS-rösta än trötta gubbar och tanter som röstar på Socialdemokraterna för att dom ”alltid gjort det”?

Hur engagerad är gemene Moderat eller Socialdemokrat i dag? Hänger majoriteten av dessa människor ens med i den dagliga politiska debatten? Kan dom nämna några ministrar? Har dom ork till att bry sig? Är det ens viktigt med politik? Är måhända altanen och trädgården viktigare?

För oss SD-vänner är det definitivt viktigt. Vi är helt på det klara med vad det innebär att vi välkomnar motsvarande en SAAB-fabrik av arbetslösa människor var fjortonde dag till Sverige.

Vi är på det klara med vad det innebär kanske just DÄRFÖR att vi enligt våra belackare är lågutbildade, arbetslösa stackare som tvingats leva för mycket i verkligheten. Kanske just därför att vi inte haft tid att förkovra oss i trädgårdsfrågor och andra viktiga bestyr som man håller sig till i rasrena bostadsområden.

Vi hade säkert haft en betydligt friskare och opåverkad syn om vi hade fått leva det goda livet. Vi hade varit mindre engagerade då också, lite mer… slentrian.
Lite mer proportionerliga i våra uttryck.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sd-misstanks-ha-kapat-opinionsmatning-1.1037857
http://www.dagensmedia.se/asikter/debatt/article116672.ece

9 comments:

 1. Ibland när jag tappar inspirationen så brukar jag läsa igenom en del av dina tidigare blogposter. Då får jag tillbaka just det du skriver om nu.. Man minns varför man skiter fullständigt i att släkten skämms, man skiter i att man blir kallad högerextremist osv. För man är så less på det fördärv som sker omkring oss.

  Varför resten av den politiska arenan är så rädda nu är för att de faktiskt själva kan se att SD haft rätt hela tiden. Allt det som vi har varnat för börjar bli pinsamt uppenbart för de. Och de har ingen aning om hur de ska lösa det. Utom möjligtvis kritna Hägglund som raggar muslimska röster..bara det säger ju en hel del..

  ReplyDelete
 2. Ja en förändring behövs, men inte genom SD, ändringar i lagar och annat ska inte ske på grund av rädsla eller inskränkthet som SD kör väldigt mycket på.

  "Dom tar våra jobb", "Dom begår alla brott", "Dom kostar en massa pengar".

  För det första har invandrare SVÅRARE att få tag på jobb än svenskar just på grund av att dom är utländska, så att dom snor jobb är skitsnack.

  För det andra så begås majoriteten av alla brott av svenskar och även om man tar hänsyn till mängden av svenskar mot invandrare så toppar fortfarande svenskar det.

  För det tredje så TJÄNAR staten på invandring om dom får jobb då dom betalar skatt utan att ha behövt betala för dom under tiden dom växte upp genom barnbidrag och studie bidrag.

  Sen inte nog med det utan SD har även haft i deras parti program att dom vill göra om Sverige till en diktatur, naturligtvis borta nu när dom skulle bli rumsrena, litar inte på SD för fem öre...

  ReplyDelete
 3. Jag måste bara få passa på att besvara "Threezool" här ovan.

  Du ljuger. Sanningen är att SD säger följande:

  Din lögn="Dom tar våra jobb"
  Sanningen= Vi har över 8%, snart 9% öppet arbetlösa. Vi har absolut inget behov av någon arbetskraftsinvandring. Eventuella behov av utländska läkare och datatekniker speglar bara de senaste regeringarnas (sossar och borgare)oförmåga att matcha skol och högskolepolitiken mot samhällets behov. De så kallade 40-talisterna, som påstås skapa brist på arbetskraft den dagen de går i pension. LÖGN. 40-talisterna går i ålderspension mellan åren 2005 och 2015. Mer än hälften (de stora krigskullarna 1942-1945) har redan gått i ålderspension. En stor del av de övriga har gått i förtida ålderspension, sjukpension osv. Det återstår mindre än 25% av 40-talisterna på arbetsmarknaden. De motsvarar inte ens 50% av de arbetssökande i Sverige om de alla skulle gå i pension IDAG..

  Svenskar diskrimineras dagligen på arbetsmarkanden genom så kallade instegsjobb, dvs att staten betalar en stor del av lönekostnaden för att en invandrare skall anställas istället för en mer meriterad svensk. Vi svenskar betalar alltså skatt för att finansiera vår egen diskriminering.

  Din lögn:"Dom begår alla brott" Det har aldrig Sverigedemokraterna sagt!
  Sanningen= Invandrare är procentuellt överrepresenterade när det gäller alla brottstyper. Framför allt våldsbrott. Det gäller dock inte samtliga invandrargrupper. Sydostasiater är mindre brottsbenägra än svenskar. Människor från MENA-länder är däremot kraftigt överrepresenterade. Även om man räknar bort socioekonomiska faktorer.

  Nästa lögn från dig: "SD har även haft i deras parti program att dom vill göra om Sverige till en diktatur,"

  Sanningen. SD är och har alltid varit ett demokratiskt parti. Även från början 1988. Du blåljuger.

  Sanningen är att jag hittar inte mindre än 12 lögner i ditt korta inlägg. Medvetet eller okunskap?
  Läs på!!

  ReplyDelete
 4. Jag klippte in den här posten som veckan webbkommentar på friatider.se som är en ideell tidning mot totalitära samhällstendenser och politisk korrekthet.

  Givetvis länkas källan

  Jag hoppas att det var ok!

  ReplyDelete
 5. Tack som faan Milla!

  Treezol: SD är inte samma som VAM och året är inte 1985 bara för att det råkar stå så i din almanacka.

  Svennebannan: Tack för att du bemödade dig att svara på lögnerna.

  Widar: Jag blir bara glad om mina texter sprids!

  ReplyDelete
 6. Det är första gången jag besöker den här bloggen. Du skriver kul och inspirerande, och har en lagom balans mellan allvar och inslag av humor. Sedan skadar det förstås inte att jag delar dina politiska åsikter. Om du inte redan är engagerad i Sd borde du se till att bli det - de behöver säkert begåvade människor som kan skriva bra, speciellt nu inför valet. Kämpa på!

  ReplyDelete
 7. Bäste Hr Anonymus Treezols kalender står det antagligen år 1431

  ReplyDelete
 8. Det är jag som ska tacka dig :)

  Sen vill jag passa på att säga (om du inte redan sett det på fler ställen än friatider.se) att det är förbaskat roligt att se din blogg länkas i diverse artiklar. Jag blir inte förvånad, för denna post var klockren.

  ReplyDelete
 9. Jag ska inte gå in i politiken, men tack för berömmet.

  ReplyDelete