Saturday, June 26, 2010

Den smygkommunistiska PK-vänsterpyramiden av Pontus Lundkvist

Jag skrattade så jag grät när jag såg denna teckning i tidskriften Galago. Självklart förstår jag att Pontus med teckningen vill göra sig lustig över sådana som mig. Det spelar ingen roll. Jag skrattar bara åt det. Bilden av Promoe där han sitter på toppen av pyramiden som en bajsande, ond Jesus får mig att bryta ihop av skratt!

Pontus serie om Kommentarfältherrarna (en serie som handlar om anonyma män som skriver kommentarer på kvällstidningarnas nätupplagor) var en av få ljusglimtar i Galagos Valspecial. I övrigt var det ganska blodfattigt.

Det känns som om vänstern, i den mån folk i alternativa kretsar ännu tillskriver sig det epitet har tappat sina illusioner om en fungerande mångkultur. När Johan Jergner Ekervik (typiskt Nöjesguiden-namn) i samma nummer av Galago framställer SD som ett parti som halshugger veganer som anordnar filmkvällar så känns det varken träffande eller ens provocerande. Det blir liksom ett slag rakt ut i tomma luften.

Pontus serie är dock på pricken. Kommentarfältherrarna existerar i allra högsta grad. PK-vänsterpyramiden kunde varit plockad direkt från Flashback eller Jan Millds Vitbok. Man kan tycka att den samhällsbeskrivningen är rätt, eller fel. Men den existerar i allra högsta grad.

2 comments:

 1. Fantastiskt roligt, men samtidigt så ligger det tyvärr en del sanning i bilden.
  Om vi skippar promoe och afa högst upp.
  Men rolig var den.
  Intressant att om en artikel får en massa kommentarer som inte "passar in" så stängs fältet ned.
  Man får kommentera byggnads frågor, mijöbilar, barnbidrag allt möjligt, men invandring och brott oh nej då visar man på dålig människosyn.
  Men yttrandefrihet är fantastisk så länge man bara tycker rätt saker.


  Mvh
  kommentatorsmajoren

  ReplyDelete
 2. hahahah och längst ner står kungen och dansar... http://www.youtube.com/watch?v=Mk3R1MmFwNo

  ReplyDelete