Monday, June 7, 2010

Reuters tar bort detaljer i foton

Reuters. Japp, bildbyrån med den mörka Hezbollywood-historiken är framme med sax och klister igen (ni som inte känner till kontroverserna kan göra en enkel googlesökning på ”Adnan Hajj”).

Israel kan drillen. Dom vet att trettiosekundersklipp som visar deras sida av saken är nog. Dom övriga timmarna på bandet behöver inte visas.
Dom kommer heller aldrig visas.

Dom vet, dom är proffs. Dom vet hur en slipsten ska dra.

Idioter på Reuters vet dock inte bättre än att försöka manipulera bilder som redan finns att tillgå i original på Internet. – Det är ett slag dömt att förlora.

Förstår dom inte att nätet är fullt av människor likt dom på bloggen Little green footballs http://littlegreenfootballs.com/weblog/ -Människor som har vanan inne, som luktar sig till lögner på en mil?

Det rör sig alltså inte om aktivister som manipulerar bilder i det här fallet, utan om en nyhetsbyrå som "snyggat upp bilder lite grann".

Jag önskar jag kunde säga att jag är förvånad. Men tyvärr, så här ser det ut i propagandakriget. Historien upprepar sig. Israel är selektiva utan att ljuga. Palestinavännerna är än mer selektiva. Och Reuters, ja dom manipulerar/suddar helt sonika ut sådant som inte passar in i deras världsbild.

Vi har sett det i Palestina. Vi har sett det i Libanon.

Det här blir också första gången som jag publicerar några bilder/videor från händelserna på Mavi Marmara på den här bloggen, och det av den enkla anledningen att enskilda bilder/30-sekundersklipp säger väldigt lite om händelsförloppet. Manipulerade bilder säger dock ALLT om vad personerna bakom har för agenda.

Original med kniv:
Reuters croppade version utan kniv:Original med kniv och blodpöl på räcket:
Reuters croppade version utan kniv och blodpöl på räcket:


Förstoring av hand/kniv och blodpöl:
En uppljusad version av bilden där man ser den skadade Israeliska soldaten:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nya-bildbevis-i-stormningen-av-ship-to-gaza_4832333.svd

No comments:

Post a Comment