Saturday, June 20, 2009

I´m back!

Hej hej!

Det var skönt med ledighet, att inte bry sig om current afairs och jobb. Dock så måste jag säga att det var svårt att släppa bloggandet helt och hållet. Jag har saknat skrivandet, i alla fall lite grann. Jag har saknat tillgången till nymedierna också (bloggar, Flashback mm).

När man enbart har tillgång till pappers- och TV-media så får man verkligen ha bra fantasi, fylla i luckorna själv där man tycker att det glappar. Dom rapporterade exempelvis på nyheterna att det går bra för dom Somalier som flyttar till England.
Dom presenterade inga siffror eller så, sa bara att det går bra för Somalierna där…
Jag var långt ifrån Internet när jag såg det så jag var tvungen att anta att det var en lögn.

Sedan läste jag i Aftonbladet om den där unga tjejen som hade mördats, och naturligtvis stod det inte ett ord om etnicitet i artikeln. Så, vad skulle jag göra? Jag antog naturligtvis. Jag antog att min statistiska och empiriska kunskap skulle slå rätt även i detta fall.

Det var först när jag kom hem igen som jag fick revidera min gissning. Bägge dom misstänkta är etniska svenskar. Bara en sån sak. Jag antar att gammalmedia har skadat sig själva genom att ropa varg (vitpixla) allt för många gånger?
Eftersom att dom inte brukar vara sena med att förtiga sanningen så är det inte konstigt att man skapar sina egna sanningar.

Allt hade fungerat bättre för medierna om deras mammor redan från början hade förklarat för dom att det är fult att ljuga.

Som det där som stod på Aftonbladets kultursidor: I en recension av en bok om kvinnor inom den HÖGEREXTREMA rörelsen (ni vet nazister) så skrev recensenten att Sverigedemokratiska kvinnor ser det som sin primära uppgift att föda barn och bevara rasen…

Jag skrattade rakt ut i luften när jag läste den meningen.
Föda barn och bevara rasen?
Är dom här hatmånglarna på Aftonbladet allvarliga?
Okej att dom flesta Sverigedemokrater är stockkonservativa, men synen på SD-kvinnan som någon slags rasbiologisk värphöna känns liiiite off (för att uttrycka saken milt).

Har dom talat med några SD-kvinnor och frågat vad dom har att säga i frågan? Självklart inte… Deras antaganden är lika goda som mina när jag är strandsatt utan dator antar jag?
Skillnaden är, att med dator så genomskådar jag alla lögner med några enkla klick.
Då får jag både namn och födelseort på dom misstänkta, då kvarstår inga frågetecken.

Två veckors ledighet med bara gammalmedia var verkligen ett intressant experiment, men jag känner att jag hade vunnit mer kunskap på att skippa medierna helt och hållet.
Det är bara förvirrande att ta del av en rapportering som man vet bara presenterar halva sanningar.
Jag skulle ha hållit mig till skogspromenader istället.

2 comments:

  1. Välkommen tillbaka! Lika mycket som du har saknat korrekt information har jag saknat dina härliga och huvudet-på-spiken inlägg! Plus dom som inte har ett dugg med politik att göra också så klart..Hoppas att det har varit 2 härlig veckor!

    ReplyDelete
  2. Hej!

    Det har varit två ganska innehållsfattiga veckor vilket faktiskt har känts underbart.

    ReplyDelete