Monday, December 28, 2009

Nykolonialism och nyliberalism i äckligt samklang

Sofia Nerbrand missionerar i Svenska Dagbladet för den fria invandringen. Hon skriver ”Vi borde klargöra att alla är välkomna hit, men att alla kulturella uttryck inte är det.”.
Vad detta ”klargörande” ska bestå i nämner hon inte. Kanske tror hon i sin enfald att det räcker med en instruktionsbok i hur man beter sig i Sverige:

”I Sverige får man inte slå sina barn eller sin fru”
”I Sverige ska man arbeta och sköta sig”
”I Sverige våldtar man inte tjejer även om dom går i kortkort och har lårhöga fuck me-boots”
”I Sverige är män och kvinnor jämställda”

Till viss del tror nog Sofia på det där nykolonialistiska skitsnacket: att människor från andra kulturer FÖRSTÅR att vår kultur är bättre bara vi förklarar det tillräckligt TYDLIGT.

För mig är tanken förlegad och korkad. Visst, det finns många unga invandrartjejer från machokulturer som absolut lockas av det svenska, och många blir också snabbt försvenskade, men vad finns det för vinning för en man från en machokultur att frivilligt avstå från sin makt? Varför skulle han genomgå den förvandlingen?
Och framförallt, varför tror vi att våran moral och etik går att lära ut, när vi själva aldrig skulle göra den transformationen om vi flyttade utomlands?
Jag menar, inte faan skulle jag som svensk anamma det sydländska temperamentet eller åsikten att kvinnans uppgift är att stå vid spisen och föda barn bara för att jag flyttade till Italien. Det finns liksom inte på kartan.

Sofia tror kanske att en leende socialtant, en pogopedagogfilm och en medalj från Kungen kan göra skillnad?
Näe, fullt ut tror hon nog inte det, och vad återstår i sådana fall?
Jo, nyliberalism naturligtvis, en tro på ett samhälle där enbart dom starka överlever. Ett samhälle där en arbetslös knappt ens är värd existensminimum. Ett samhälle där ghetton är en naturlig utveckling (ni har inte sett någonting hittills!). Ett samhälle där ”alla”, om dom bara är ambitiösa nog har möjlighet att slå sig upp och bli något. Ett mini-USA helt enkelt.

Varje ort ska ha sitt eget ”Rosengård”.
I tonårskillarnas rum ska det hänga Zlatan-affischer och Black Scorpions-tröjor: Valmöjligheter. Den som inte lyckas kriga sig loss från kackerlackamissären får skylla sig själv. En Original gangster kan man ha eller missta: en del blir ju uppätna av lejonen, det är en del av den naturliga urvalsprocessen. Det drabbar ju ändå inte Sofia och hennes gelikar.

Jag äcklas faktiskt av tanken på Sofias ”öppna” samhälle.
Jag väljer hellre det kravlösa multikulti-samhället alla dagar i veckan.
Jag tar hellre islamister och våldtäktsmän som lever på bidrag samtidigt som dom jobbar svart, än lever i ett pyramidsamhälle där människor ska slås ut för att andra ska lyckas.

Man kan förstås fråga sig om vi inte redan nu lever i ett pyramidsamhälle, men än så länge finns det åtminstone NÅGRA som fortsatt kämpar för en fungerande stat.
Det finns fortfarande kvar kommunala skolor. Alla lärare har ännu inte flytt fältet.
Det finns fortfarande en ambition att även dom mest slitna förorterna ska ha ett apotek, en matbutik, ett Postkontor (nåväl, ett ställe där man åtminstone kan hämta ut paket)…

Tyvärr är nyliberalismen populär i dessa tider. Det är jävligt hippt nu för tiden att spotta på arbetarrörelsen, att lägga sin sats på sig själv. Att vara sittpissare och aktiegissare.
Folk reagerar faan i mig mer när grisar lider än när folk svälter ihjäl. Det är väl något som står galet till då, det måste ni väl ändå inse?

Jag vet att folk generellt sätt vill att det ska bli hårdare straff för våldsbrottslingar i Sverige. Jag vet att många med glädje ser hur Statliga bolag säljs ut och hur facket förlorar makten med bemanningsföretagens framväxande och lönedumpningar som följd. Jag vet att många anser att arbetslösa är latmaskar som får skylla sig själva.

Själv köper jag det inte. Jag vill inte leva i nyliberalismen.

Ja, jag vill att samhället ska vara ytterst restriktivt när det gäller vilka som får komma in i landet. Jag vill att bedömningen ska göras INNAN dom välkomnas.
Dels ska det röra sig om verkliga flyktingar, dels vore det ju bra om flyktingarna inte är orsak till att andra människor flyr från samma land (exempelvis så är det ju ganska beklämmande att se nyheter om Eritreaner i Sverige som demonstrerar FÖR den sittande regimen i Eritrea, eller att se Iranier på plattan som demonstrerar FÖR den Muslimska staten).

Dom människor som man välkomnar ska bemötas och behandlas som alla andra medborgare!

Med fri invandring omöjliggörs detta. Med fri invandring så kommer mardrömmen att bli så påtaglig att vi snart kommer att behöva skriva in rätten för alla medborgare att bära skjutvapen i grundlagen.

Om det är illa nu, så är det bara en försmak på hur det hade blivit om Sofia hade suttit vid makten…

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fri-invandring-borde-vara-sjalvklart_3998015.svd

1 comment:

  1. Mycket bra skrivet!
    MEN, du kommer nog att få mycket skit för det här... Du är inne på heliga kor och de piskar man inte! Fy skäms! "Korna" skall gå och komma som de vill och läxar DE upp kvinnorna (även de svenska)så är det helt okey. Bara vissa profithungriga uppstickare tjänar pengar på det. För hade det inte funnits pengar att tjäna på det för vissa så hade de gett fullkomligt fan i hela saken.

    ReplyDelete