Sunday, January 18, 2009

Vapenvila/Eldupphör -En lek med ord

Israels ensidiga eldupphör inleddes i morse och bemöttes av raketbeskjutning från Hamas. Senare under dagen sa sig Hamas gå med på en vapenvila om Israel lämnar Gaza inom en vecka. Nu lämnar dom israeliska soldaterna Gaza och det är ju gott så, men jag är tveksam till att raketbeskjutningarna mot Israel någonsin kommer att upphöra.
Det blir kanske lite färre raketer ett tag fram över, men det kommer nog aldrig att upphöra helt och hållet. Israels eldupphör bygger dessutom på totalt vapenstillestånd. Om det så bara landar en kinapuff inne i Israel så kommer dom besvara elden tiofalt. Därmed kan vi se fram emot fortsatt raketbeskjutning från bägge parter under en obestämd tid framöver.

Om ni såg debatt på SVT så framgick det ganska tydligt varför en fred är utesluten i regionen. När ena sidan inte ens kan TITTA på sin meningsmotståndare så blir det omöjligt att diskutera sig fram till en lösning. Att den inbjudna palestinska kvinnan inte kunde besvara den enkla frågan "ska Israel få existera som stat?" tyder dessutom på en grav oärlighet. Varför kan inte Palestinier från Gaza vara ärliga med sin åsikt att dom
A) Inte anser att staten Israel ska få existera
B) Inte anser att judar är människor.

För vi får inte glömma det, Hamas har röstats fram i ett demokratiskt val, och det är just dessa två frågor som Hamas brinner för mest av allt.
För övrigt var det kul att se Andreas Malm och hans perfekta uttal av ”Hamääs”. Som vanligt är det den svenska vänstern som är mest ”insatta” och ”bäst” på att föra fundamentalisternas talan. Detta beror på att fundamentalisterna sällan kan språket så bra, dessutom kan dom råka göra pinsamma liknelser med Auschwitz.
I dessa fall får dom en klapp på axeln av den intellektuella västerlandssocialisten som fyller i med ”Vad han egentligen menade”…
Men sanningen är att alla vet vad idioter egentligen menar, vi kan utläsa det trots språkförbistringar.

Faan vad den här låten rockar:

No comments:

Post a Comment