Thursday, November 26, 2009

Dan Park anmäld för hets mot folkgrupp

Det är ingen hemlighet att jag gillar gatukonstnären Dan Park (se länken här till höger). Jag har själv gjort en bild starkt influerad av honom här på bloggen där Lieberman håller i en njure med bildtexten ”Judarna måste vara tokiga!”. Det var naturligtvis en referens till filmserien ”Gudarna måste vara tokiga!” där svarta afrikaner avbildades som stora dumma barn.

Dom filmerna var extremt rasistiska, och så var även min bild. Det fanns en medveten koppling där. Provocerande naturligtvis, men det var aldrig meningen att den skulle ses som judehat. Jag ville bara belysa hur fel det är när INDIVIDER försöker kväva diskussioner med argumentet att sakfrågan inte kan diskuteras då det är rasism att ens föra fram åsikten. Självfallet älskar jag judar (se bara hur många grymma komiker och Nobelpristagare som är judar!): Dom är i sanning det utvalda folket! -Mellanösterns asiater om ni så vill.

Självklart trodde jag inte heller att Lieberman var organhandlare, det var sekundärt i sammanhanget. Det handlade om yttrandefrihet och inget annat.

Dan Parks produktion har alltid varit provocerande. Hans affischer har slagit vilt åt alla håll samtidigt. Det har varit Islamhat och judehat om vart annat. Det har varit bildkollage med döda barn och seriemördare, det har varit Åke Green och Saddam Hussein, pedofili och skolmassakrer.

Man kan naturligtvis fråga sig vad provokationerna ska vara bra för?
Troligtvis finns det inget värde i det, men det är skönt med punkig uppkäftighet ibland.
Speciellt är det befriande i ett PK-land som Sverige att se någon som törs sparka både uppåt och nedåt.

Just det här med sparkarna som riktas åt alla håll samtidigt är även något som många finner förvirrande. Normen är ju att gatukonst följer vissa bestämda regler (alltid vänster, alltid anti-USA, alltid anti-Israelisk). Det var därför inte så konstigt att den våldsvurmande AFA-iten Fredrik ”Finken” Jönsson nyligen laddade upp en av Dan Parks bilder på Facebook i tron att den var gjord som en antirasistisk protest mot behandlingen av ensamkommande flyktingbarn.

Hade han tittat lite närmare hade han dock förstått att bilden hade en helt annan poäng. Bilden föreställde ett antal ensamkommande flyktingbebisar i barnvagnar, alla med Bin Ladens ansikte påklistrat, och bildtexten ”Ge oss välling!”.

Nu åtalas alltså Dan för hets mot folkgrupp efter att ha satt upp tomma plåtburkar med texten ”Zyklon B –Giftgas” i närheten av Judiska församlingens lokaler i Stockholm. Jag förstår åtalet. Jag förstår att det är läskigt att se något sådant om man är jude. Det är inget konstigt att provokationer väcker ilska, hat och rädsla. Det är liksom helt naturligt.

Samtidigt så vet man aldrig så noga med Dan. Han säger att Zyklon B-aktionen gjordes för att påminna folk om förintelsen. Samtidigt har han tidigare gjort affischer om ”Sex miljoners-myten”.

Min gissning är att Dan inte alls ogillar judar, men att han gillar att stöta sig med folk som är lättstötta. Till dessa grupper hör kristna, muslimer och självklart även Judar.
Ibland är det nog bara provokationen i sig som han är ute efter.

Dan är en snubbe som helst inte vill förlika sig med vuxenvärldens tråkiga krav. Han är en evig ungdom som fortsätter trotsa och hänga på musikfestivaler. Det finns en frihet i det som jag gillar.

Jag hoppas att han hamnar i finkan!

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3852419.svd

6 comments:

 1. Jag hoppas han får en rejäl smäll på käften, rättslig eller fysisk. Det vore ett ungefär lika hänsynsfullt handlande mot honom som hans eget handlande mot sina medmänniskor.

  ReplyDelete
 2. Om du fortfarande är osäker på om vi verkligen fått tredje världskriget över oss så bör du ta del av den här analysen.

  Vad kännetecknar ett världskrig?

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/27/vad-kannetecknar-ett-varldskrig/

  ReplyDelete
 3. Usch, ja, om man förargar judar skall man ha smäll på käften och fängelsestraff.

  ReplyDelete
 4. Vi är lydigare än vi tror!

  Läs blogginlägget "Den kontrollerade svensken"

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/28/den-kontrollerade-svensken/

  ReplyDelete
 5. Alla dessa kränkta muslimer

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/29/alla-dessa-krankta-muslimer/

  ReplyDelete
 6. Dan Park är en bra kille. Lite galen bara. Han borde fridlysas för det fria öppna samhällets bästa.

  ReplyDelete