Monday, November 30, 2009

Minareter JAVISST, men inte just HÄR!

Jag tror att det var Jesus som sa det, eller Hejsuus som spanjorerna kallar honom. Han sa ”må den som inte har någon skuld kasta första stenen”.
Vad han menade med det var att vi alla är horor i någon utsträckning. Själviska syndare.
Vi kan inte kräva av andra vad vi inte kan kräva av oss själva.

I Schweiz har man nyligen haft en folkomröstning där man röstade JA till ett Minaretförbud.
Nu står svenska innerstadsjournalister på kö för att kasta första stenen mot dom som röstade så illvilligt.

Måhända hindrar dom sig själva för ett ögonblick, hinner tänka ”skulle jag själv vilja ha en Minaret på granntomten?” innan dom slår bort tanken och med sänkt huvud låter kastarmen fullfölja sin rörelse.

Sedan nås dom av en snilleblixt: Det är det att dom är emot Minareter, men det skulle inte passa in i stadsbilden där dom bor så bra. Det skulle störa fågellivet! Det skulle bli så tung trafik på gatan utanför!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6212281.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6209064.ab

4 comments:

 1. Gör uppror! Bryt lagar som är odemokratiska!

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/12/01/gor-uppror-bryt-lagar-som-ar-odemokratiska/

  ReplyDelete
 2. Det är synd att man tjänar så lite som halvtaskig journalist, känns inte riktigt som om det finns särskilt många "super" journalister idag, smarta människor som offrar stora delar av sin tid för att skriva om rätt saker på rätt sätt. Oavsett sida och om det är partiskt eller opartiskt. Är väl ungefär samma sak inom politiken, vilket av riksdagens snart 8 partier man väljer.

  Journalister som belyser att ett helt land, eller union, ska vara rädda bara för att några idioter hotar med terror dåd. Pga ett ganska sunt beslut som går helt i hand med den kultur som faktiskt finns i landet. Vad betyder det? att alla skillnader som finns i länderna som muslimer flyttar till helst sakta ska ändras eller ignoreras(tycker ett fåtal såklart, eller en obestämt antal) och att landet absolut inte får utveckla sig, anpassa sig och skapa nya förhollningssätt när nya saker som bönetorn/burqor/ritualslaktat kött för det är rasism, går emot religions frihet och går emot DERAS kultur och traditioner.

  Kanske dags att varna och lägga till i artiklar att brottslingar kan bli arga ifall man sätter dem i fängelse. Att det är fel att argumentera emot eller vidta åtgärder mot någon med normer och värderingar som går emot samhället
  Vem vet, vi kanske kan skicka pengar till dessa länder, organisationer och grupper av människor som hotar med terror. Skyddspengar. Vi är ju trots allt civiliserade.

  Som han i aftonbladet antyder, våga inte fatta beslut som på något sätt, inte ens om det bara nuddar, vid något som kan få några hundra/tusental förstörda människor attackera en liten union som EU, eller grupp av länder som västvärlden. Och debattera absolut inte om det.

  ReplyDelete
 3. Det vidrigaste med denna debatt är att man påstår att detta inte är demokratiskt. Hur kan något som majoriteten valt inte vara demokratiskt?

  Jag skulle vilja se liknande folkomröstningar i alla euroeiska länder. Skulle kunna skaka om alla regeringar rejält.

  ReplyDelete
 4. Demokratibloggen: om du undrar varför jag inte publicerade din senaste kommentar så beror det på att dina kommentarer gränsar till spam. Argumentera gärna artikels innehåll istället.

  Anonymous och Milla: Ni har naturligtvis helt rätt. Vi pratar om en demokratiskt genomförd folkomröstning här. Hade man haft val om Minaretens vara eller icke vara i Sverige hade vi nog fått ett resultat på runt 80% på förbudssidan.

  ReplyDelete