Thursday, November 5, 2009

Tillräckligt mycket svensk för vad?

Signaturen F.A. skriver i Aftonbladet att hon är rädd att hon inte är tillräcklig mycket svensk för Jimmie Åkesson.

Frågan är naturligtvis helt befängd. Varför skulle Jimmie Åkesson vara bättre lämpad att svara på den frågan än vad hon och hennes egen omgivning är?
F.A vet väl själv om hon känner sig som svensk eller inte?
Hon kan väl själv känna av om blickarna som möter henne är neutrala, spelat entusiastiska eller avståndstagande?

Min vilda gissning är att hon känner sig som både svensk och iranska.
Min vilda gissning är att det även är så som hon uppfattas av sin omgivning, som en blandning, som en svenska med iranska rötter.

Som socialistisk realist med starkt HAT mot den förda ghettofieringspolitiken kan jag svara att det generellt inte finns några större problem med exiliranier i Sverige.

Min fördom (och den bygger på alla svenska iranskor som jag träffat) är att F.A. troligtvis är en kunskapstörstande individ, totalt integrerad i det svenska samhället, helt utan krav på särlagstiftningar. En sekulär och islamIST-kritisk individ som troligtvis hatar allt det som SD kritiserar inom Islam (tvångsgifte, hedersvåld, skäggiga våldsvurmare med böneblåmärken i pannan, spökplumpendräkter och mansgrisar som tycker att kvinnans plats är vid spisen).

En annan sak som jag tror om F.A, och nu är jag VÄÄLDIGT fördomsfull, är att hon är jävligt snygg (20-åriga iranskor brukar ha en tendens att vara det!).

Se där, några fördomar.
Jag vet inte om Jimmie delar dom. Det intressanta är dock inte fördomarna utan hur du faktiskt uppfattas av dig själv och av andra: det kan varken jag eller Jimmie svara på. Det vet du bäst själv.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6071274.ab

No comments:

Post a Comment