Wednesday, November 11, 2009

Välkomna nästan allihopa

För första gången såg jag TV-programmet ”Välkomna nästan allihopa”.
Kvällens avsnitt avhandlade det mångkulturella Södertälje. Doreen Månssons reportage var vänsterflummigt ointressanta, medan Musse Hasselvall försök att bygga broar mellan Syrianer och blonda estetbrudar faktiskt var både sevärt och ömmande.

Jag återkommer till det ofta, men den humanistiska vägen är berömvärd. Naiv men berömvärd.

Det finns INGEN anledning för någon ”svennehora” att acceptera att hon får mat och glåpord kastade på sig bara för att hon går förbi ett bord med syrianer.
Det finns INGEN anledning att vara intresserad av ett möte med någon som man inte delar en enda värdering eller intresse med.

För det är ju faktiskt så som verkligheten ser ut.
Vi har INGENTING gemensamt! Man kan hålla händer och sjunga Kumbaja hur mycket man vill, men det förändrar inte det faktumet.
Det går inte att fejka ett intresse heller. Det lyser igenom om man ljuger.
Men nyfikenhet, godhet, och förmågan att vända andra kinden till är bra egenskaper, även om det till slut blir självförtärande.

Jag är själv uppväxt i förorten. Har gått förbi dom där borden i gymnasiet många gånger. Försökt tänka på HUR jag går, verkligen ansträngt mig själv för att inte röra mig på ett sätt som kan provocera (inte för mesigt och inte för kaxigt).
Till slut brister det.

Kvällens höjdare var annars när Adam den lille talade om sina fördomar i programmets vinjett. Alltid kul att se Sveriges mest lovande rappare sedan -89 på TV.

2 comments:

 1. Varför fråga Åkesson om vad han tycker? Det måste väl ändå vara att kasta pärlor till svin. Bokstavligt talat! Högerextremister och fascister har i alla tider haft sin flummiga mambojambo diskussion om huruvida man är tillräckligt "arisk", "tysk", "italiensk", "serbisk", "tutsi" eller "hutu" etc etc..och så har vi nu avloppsstanken börjat lukta här i sverige också med snedluggarna i SD. Inse att det är ett bottenlöst träsk att gräva i vad som är "svenskt" och "icke svenskt". Fråga istället Åkesson vad han och hans gelikar tycker man ska göra åt den "svenska" överklassen ?

  Tycker det är skrämmande när man läser AB hur många det är som stödjer denna typ av politik.. Vi måste ta ansvar nästa val å visa att vi inte vill ha med såna människor att göra! RÖSTA!

  Ta ditt ansvar, visa ditt personliga ställningstagande emot SDs lögner och politik.

  Bevare vårt Sverige för denna avart. Det blir bara problem med detta parti.
  SD lyckas hjärntvätta svenska fegisar genom att skylla allt på invandrare och muslimer som största hotet.
  Skärp er, muslimerna kommer inte förstöra Sverige, det kommer SD att göra
  Att Sverigedemokraterna får mer än 4 %

  Det säger mer om befolkningen i Sverige

  Det finns alldeles för många smygrasister

  I landet man alltid blir betraktad som invandrare

  Inga rasister i riksdagen 2010 !!!!!!

  SD = Samling Dumskallar!

  ReplyDelete
 2. Okej, det gamla "SD är dumskallar-argumentet"...
  Värt att besvara med ett: "......". Jag antar att vi är klara då?

  ReplyDelete