Monday, November 16, 2009

Topp 20 -Orsaker till att SD ligger över riksdagsgränsen i Sifos novembermätning

Okej, 5,8 %, det lär ju inte stanna där för Sverigedemokraterna. Ju mer etablerat partiet blir, ju mer grupptrycket släpper, ju fler människor kommer våga säga sin mening.
Än är skamkänslan stor hos vissa grupper.
Här är min topplista på saker som fått folk att ta bladet från munnen.


1. Aftonbladet. Ingen tidning har byggt upp Sverigedemokraterna bättre än Aftonbladet. Med någon slags schizofren good cop/bad cop-taktik har dom lyckats göra SD till en följetång. Spaltmeter efter spaltmeter med reklam för ett litet parti som ännu inte sitter i riksdagen.
2. Verkligheten. Japp, egna erfarenheter är fortsatt en av SD: s största rekryteringsgrunder.
3. Förorterna. Det är inga bra reklampelare för mångkulturen med brinnande bilar och stenkastning mot polis och brandkår.
4. Mehdi, Awad och Safias Pakistanresa. Vad tyst det blev efter hemkomsten.
5. Krav från muslimer på särbehandling vid exempelvis döttrarnas simundervisning.
6. Dom apatiska flyktingbarnen –IGEN! Gellert Tamas var helt enkelt tvungen att öppna den där maskburken en gång till.
7. Halal-TV. Den surrealistiska handskakningsdebatten.
8. Kaliber. Klipp och klistrajournalistik med dold kamera och överanvändande av begrepp som ”främlingsfientlig” och ”Vit makt musik”.
9. Niqab/burka-debatten.
10. Jan Guillou. Janne blev den första journalisten som skrev en artikel om Sverigedemokraterna utan att benämna dom som ”högerextrema”.
11. Matbutiksbränderna i Södertälje.
12. Jonas Mohamed Omar och andra islamister. Har nu startat parti. Bemöttes av protester från ilskna iranier när han höll islamofascistmöte tillsammans med nazister på Sergels torg.
13. Ensamkommande flyktingbarn. Ett nytt fenomen som är något av en bubblare på den här listan. Vellingedebatten är långt ifrån över.
14. Etablerade journalister som ger Sverigedemokraterna medhåll i Islamdebatten, exempelvis Lena Andersson, Per Gudmundsson och Marie Söderquist.
15. Malou von Sivers. Fortsätter leka SD-rekryterare genom att med PK-floskler tvinga fram kontroversiella åsikter från folk som Ken Ring och Alexander Bard.
16. Attackerna på SD-politiker av AFA-anhängare.
17. Vitpixling av gärningsmän i kvällstidningarna.
18. BRÅ. Den statistik som finns och den som inte finns.
19. Vännäs. Kanske glömt nu? Men det var raskravaller där.
20. Flashback och bloggarna. Jo, en liten del av framgången kan man nog tillskriva vissa av oss som skriver om dessa frågor.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3800169.svd

5 comments:

 1. Bra skrivet,du har helt rätt!

  ReplyDelete
 2. Håller med dig, bara tacka o ta emot.....=)

  ReplyDelete
 3. Du har rätt på större delen av punkterna.

  Men jag vill säga skälet till SDs framgångar går att förenkla ännu lättare.

  Dåliga erfarenheter med invandrare antingen direkt eller indirekt. Samt de nuvarande riksdagspartiernas oförmåga att hantera frågan. Gör att många andra inte har nått val att rösta på något annat än SD.

  ReplyDelete
 4. Anonymous: Helt riktigt. Jag ska komplettera listan och ändra lite tror jag. Bristen på alternativ, andra partiers oförmåga måste definitivt vara med. När det gäller dåliga erfarenheter så har jag redan "verkligheten" med på listan.

  ReplyDelete
 5. Gärningsmannen hade en svart jacka och var av medellängd, polisen har stora förhoppningar om att fallet ska lösas då de har ett bra signalament.

  Hur många sådana artiklar kan man läsa innan man börjar ana ugglor i mossen?

  ReplyDelete