Sunday, August 9, 2009

Homonormen

Debatten känns gammal och träigt. När Anna Ekelund i Aftonbladet tar upp ämnet för tusende gången så måste man nästan sucka. JA, Pride är tråkigt. Det är tråkigt att låtsas vara intresserad av en homorörselse som i Sverige är i stort sett helt accepterad.
Det är tråkigt att stelt le till en naken, guldmålad man som struttar runt med en visselpipa i munnen dansandes till Carola.

Mitt intresse för ytlighet är verkligen noll och inget.
Jag känner samma ointresse som jag gör inför blonderade bloggbrudar och/eller brats när jag ser dessa sjukt ointressanta människor.
Vad ska vi diskutera liksom? Silkesskjortor? J-Lo´s förestående come back? Kanske varför Kylie Minouge är den största divan genom alla tider?

För det är ju verkligen så, det finns en DJUPT rotad homonorm.
Kort uttryckt så kan man säga att männen är sjukt utseendefixerade och sexistiska medan kvinnorna är den totala motsatsen.
Det är alltså normen.

Det finns undantag förstås. Precis som bland heterosexuella finns den, men det skulle helt klart varit befriande att få se lite fler björnar och skogshuggare i debatten.
Det hade helt klart varit befriande att se några Tom of Finland-karaktärer med lite kuk i sig!

Anna Ekelund tar upp den fiktiva karaktären Mr Garrison från Southpark i sin krönika.
Det är verkligen en karaktär som skulle behöva träda fram i kroppslig form för att bögar ska framstå som en mindre homogen grupp.
Det vore så befriande om någon ville bajsa på flaggan. Bara sådär lite grann. Snälla?

Avslutningsvis får ni en liten bild som jag gjort som hyllning till Carl-Johan De Geer.


http://www.aftonbladet.se/debatt/article5600666.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/annaekelund/article5549470.ab

No comments:

Post a Comment