Thursday, January 14, 2010

Jag får väl blogga för en gångs skull...

Jag hatar bloggare! Det är dom lataste av alla människor, dom mest simplistiska hönshjärnorna på den här planeten! Ni vet hur det brukar se ut: Dom länkar till någon tidningsartikel, skriver någon helt intetsägande inlägg i stil med ”Det där håller jag verkligen med om, det är helt sjukt!!!”.

För den insatsen får dom tusen läsare och kommentarer som ”1+” eller ”Jag håller med”.
För mig som åtminstone försöker lägga ner lite tid på mina rader så känns det ganska bittert ibland. Jag kanske skulle gå över till att bara länka till youtube-klipp istället?

Nåväl. Idag följer jag andra bloggares exempel. Det är för mycket bra på TV för att jag ska kunna slita mig. Både Succéduon med Anders och Måns och Antikrundan (Tack gode gud för SVT!). Så här följer helt enkelt några korta bloggreflektioner över några händelser den senaste tiden.

Först ut har vi Ronald Fasth som står anklagad för att ha gett en lavett till en tolvårig odåga. Det finns naturligtvis inget i hans agerande som är moraliskt eller etiskt betänkligt. Precis som en mobbad som slår tillbaka mot sin plågoande så är det enbart på det juridiska planet som hans agerande är fel.

Att han kommer få sitt straff är nog ofrånkomligt, men oavsett så avgår han med segern: Pensionärerna i Nässjö har satt ner foten nu, det är inte okej att elda på borden, sparka sönder soptunnor, cykla uppe på minigolfbanorna etc. En stor del Sveriges befolkning står dessutom på Ronalds sida, det är jag fullständigt övertygad om. Det enda som folk är ledsna över är att inte smällen tog bättre. Jag sörjer också det faktumet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pensionarsprotest-utanfor-domstol_3956017.svd

Sedan har vi nazibluffen. Anders Högström är den avhoppade nazisten som planerade stölden av Arbeit macht frei-skylten. I samband med den händelsen så skrev Aftonbladet stora löpsedlar om en hemlig nazistorganisation som hade automatvapen, och som planerade att döda Reinfeldt… Den storyn håller nu på att falla samman totalt. Anders hade försökt sälja historien till Expressen först men dom nappade inte. Nu går Anders Gode man, Lars-Göran Wahlström ut med att allt snack om den hemliga nazistorganisationen enbart var hittepå, en story att sälja till högstbjudande… Aftonbladet chefredaktör Jan Helin förnekar dock att dom skulle ha köpt storyn av Anders…

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1838782/ex-nazistens-terrorbluff

Utslagna människor tar livet av sig i det här landet! Det är inte förvånande. Det är ju exakt så här som arbetslinjen ser ut. Om du så har en arbetsförmåga på tio procent så ska du ut i arbete. Det finns inga förmildrande omständigheter, ingen empati, ingen förståelse.
Jag tror inte att Marie-Louise är ensam. Hon är inte den sista heller: när man faller mellan stolarna så faller man hårt. Jag har sett det med egna ögon: folk som försöker hjälpa sig själva till ett bättre liv men vars ben slås undan jämt och ständigt. Till slut ger kroppen och hjärnan upp. Man orkar inte kämpa hur länge som helst. Dom som tror att bidragslivet är enkelt och problemfritt vet inte ett skit!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/indragen-sjukpenning-knackte-mari-louise_4084029.svd

Avslutningsvis en liten video av TheAmazingAtheist som visar på ett litet ”tekniskt fel” som uppstår när man söker ”islam is” på google. Ett fel som är en ren tillfällighet enligt Google själva. Tja, att det verkligen rör sig om ett ”tekniskt fel” är väl ungefär lika troligt som att Aftonbladet inte köpte Anders Högströms sagor för en stor summa pengar…

3 comments:

 1. Visst är det frustrerande vidrigt?? :)

  Jag funderade ett tag på att bli en sådan där super-bloggare..Massor med bilder och dumma korta rader till Men så ändrade jag mig. För vet du vad? Det finns faktiskt människor som får ut mycket av att läsa det sådana som du och jag skriver. Vi kanske inte har 1000 besökare per dag, som många har. Jag är jätte nöjd med mina trogna 20 som varje dag kollar om jag har uppdaterat min blogg, sen så ökar det med ett x antal vid ett nytt inlägg..Ibland får man en kommenatar, även om de är få. Men vet du vad som är det fina med att få dem? Jo, de innehåller feedback..inte bara en jäkla "tummen upp".

  Vi gör skillnad trots att det går sakta (iaf är det så i mitt fall :) :)

  ReplyDelete
 2. Kan bara säga att jag nästan aldrig kommenterar inlägg på bloggar .

  MEN.... det jag gör varje dag när jag kommer hem efter jobbet , det är att kopplar på min computer
  och går in på Tankesmedjan feminix och på denna bloggs högerspalt så finns de bloggar jag sympatiserar med bla Inget val , Milla och många därtill och dessutom så uppdateras det hela tiden när bloggarna kommer med nya inlägg .

  Tycker ni alla gör ett bra jobb!!!

  ReplyDelete
 3. Det tackar vi för anonymous! Det är alltid kul att höra att det döljer sig återkommande läsare i den intetsägande statistiken.

  Ja Milla, dom där "copy paste-bloggarna" må ha många läsare men dom skriver aldrig något som triggar en reflektion eller eftertanke. Vi vinner LÄTT trots att vi bara har tjugo återkommande läsare per dag.

  ReplyDelete