Sunday, October 11, 2009

Glädjen över dom släppta Pakistansvenskarna är obehaglig

När Ghezali, Awad och Benaouda beviljades hemresa så fick man se en del obehagliga glädjeyttringar från människor med Stalin på avataren (för att snacka Internetspråk).

Man skulle kunna dra paralleller till en misstänkt pedofil.
Tänk er en man som tidigare har förhörts om sina förehavanden när det gäller sitt snokande runt dagis och skolor.

Man har aldrig kunnat föra något i bevisning, men man har en ganska bra bild av att det verkligen rör sig om en ”ful gubbe”.
Flera elever har gett ett samstämmigt vittnesmål, tror sig sett honom stå vid gungorna med högerhanden frenetiskt skakande i byxorna.

Tänk er sedan att denna man registrerar ett medlemskap på en ungdomssajt och försöker fiska kontakter, försöker få till möten med barn.

Innan mannen hinner begå brott så spärras hans konto, polisen stoppar ett planerat möte.
Mannen säger att han bara vill bjuda barnen på godis och gå på bio.
Han släpps.

Detta är samma situation. Vi vet inte vad Ghezali, Awad, Benaouda och dom andra gjorde i dom olagliga delarna av Pakistan men vi har en god bild av ett det inte var för den fina naturen som dom åkte dit.
Vi vet det på samma sätt som vi vet att en gubbe i 60-årsåldern inte hänger vid förskolor för att han diggar arkitekturen.

Vi vet att man måste släppa människor när dom inte begått några brott.
Och vi är JÄVLIGT tacksamma över att planerna gick i stöpet.
Att vi slapp hitta någon tjej med trasigt underliv i skogen, eller en söndersprängd kropp i Islamabad.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3634971.svd

6 comments:

 1. Vi väntar med spänning på nästa turistresa, nyhetsvärde garanterad.

  ReplyDelete
 2. Tror du att världen kan ha sådan tur att han har insett vilken farlig väg han har gett sig in på? Att han kanske inser att ingen har rätten att ta andras liv osc..så att han nu är god och from och bara tänker vara en snäll och timid familje fader?

  ReplyDelete
 3. Nej Milla, det tror jag inte. Men av taktiska skäl kanske Mehdi väljer att stanna kvar i Sverige och dra i trådar fram över (eller iaf ett tag fram över).

  ReplyDelete
 4. Tyckte det var en bra liknelse.

  Den frekvente blogg-kommentatorn World Traveller har spekulerat i om den svenska regeringen har lovat ta emot flyktingar som är riktiga talibaner för att få "hjältarna" fria. Är inte det en oerhört obehaglig tanke så säg.

  ReplyDelete
 5. Robin: jag hoppas och tror att World traveller har fel. Varför skulle vi lova att ta emot flyktingar? Jag tror varken UD eller regeringen hade brytt sig ett skit om Pakistansvenskarna hade fått stanna i fängelset resten av livet. Det enda som dom brydde sig om var barnets välbfinnande skulle jag tro. Hoppas nu att Safia förlorar vårdnaden. Annars lär vi väl höra mer om den ungen om sådär 15 år...

  ReplyDelete
 6. Pedofilen ifråga beskrivs förbluffande likt profeten muhammed. Om han hade levat idag så hade han också gått omkring och fluktat på ungar.

  ReplyDelete