Saturday, October 17, 2009

Leif Karlsson aka Abd al Haqq Kielan

Med len stämma, vitt skägg och vinröd kalott på huvudet brukar Leif smeka fram ord som ”Islamofobi” och ”diskriminering” i diverse TV- och radiodebatter.
Ni vet säkert vem han är. Man tänker alltid ”hmm, fick dom inte tag på en riktig arab den här gången heller?” varje gång man ser hans nuna i TV.

Det är någonting med hans röst, man blir alltid sådär lugnt skön och avslappnad när man hör honom säga saker i stil med:

”Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap”

”Enligt Mose nedärvda lag är det dödsstraff genom stening (för äktenskapsbrott) för båda könen men det ska vara fyra vittnen som har sett allt och då är det verkligen alla detaljer man menar. De hårda straffen visar hur allvarligt vi muslimer ser på detta, men det är som sagt svårt att bevisa något med de villkor som finns i lagen”

”Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej”

Man känner sig ungefär lika lugnt skön och avslappnad som han själv måste ha känt sig när han rökte hash i Marocco på 70-talet.

Leffe Kielan jobbar även en del med saxen. Nobelmuseet har just nu en utställning om Yttrandefrihet. En av dom filmer som visas på utställningen är Ayaan Hirsi Alis film ”Submission”. En film som handlar om kvinnoförtryck och våld inom Islam. Leif, som var specialinbjuden som smakråd klippte helt sonika bort dom delar han ogillade i filmen.

Glömde jag skriva att han brinner för demokratifrågor och yttrandefrihet?

http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/mannens-mark-eller-husets-harskarinna/

4 comments:

  1. Vad var det Leffe Kallesson klippte bort i Submission? Är det ingen som vet? Själv bor jag i Skåne så det är inte aktuellt att åka upp och kolla själv.

    ReplyDelete
  2. Jag tror (observerar TROR) att han klippte bort en nyckelscen där en naken kvinna skriver/har skrivit koran-verser på sin kropp.
    Jag såg ett reportage om Leffes tilltag i TV-programet Existens, men jag missade halva inslaget: hörde bara att dom talade om att det var en nakenscen som hade klippts bort. Sedan slingrade sig museechefen när han fick frågan vem som kunde känna sig illa berörd av scenen. Han svarade något i stil med "I den här kontexten så måste man förstå att vissa människor kan tycka att det är kränkande". Han tyckte inte att scenen var kränkande själv men han hade den djupaste respekt för dom som kändes sig stötta pga att dom levde i en annan kontext än den kristna. Han lyfte verkligen fram å det ödmjukaste att meningen med visningen av filmen var att väcka debatt, inte att provocera.

    ReplyDelete