Saturday, March 14, 2009

Grillad SVT 13/3

SVT: s humorsatsning ”Grillad” drog igång i går.
Det är inte det att jag kan göra det bättre själv, men programmet sög verkligen hårt. Amerikanska roasts är mycket elakare och smartare än det vi fick se prov på igår.
Visserligen finns det en del komiker i det här landet som skulle kunna klara av att göra bra TV av det här konceptet, tyvärr var ingen av dom med igår.
Sedan kommer ju detta utvecklas till en kamp mellan Kanal 5 och SVT så småningom eftersom Femmans egna Roast-program kommer i höst. Vilket program kommer segra då?
Femman har Henrik Schyffert som producent och det är ett gigantiskt plus. SVT har däremot Kristoffer Apelquist och Peter Wahlbeck. Svaret på vem som segrar får vi i höst.

SVT:s ensemble: Roastade: Per Morberg, Anders Ekborg, Erik Hörstadius, Sanna Bråding, Mogge Sseruwagi, Peter Harryson, Allan Svensson, Anders Berglund, Nanne Grönvall, Dregen, Paolo Roberto, Anna Book, Gudrun Schyman.
Roastare: Adde Malmerg, Alex Schulman, Anna Granath, Tobias Persson, Måns Nilsson, Claes Malmberg, Lennie Norman, Anna Blomberg, Claudia Galli, Mårten Andersson,
Peter Wahlbeck, Anders Johansson, Måns Möller, Aron Flam, Marika Carlsson, Robin Paulsson, Kristoffer Appelquist, Jesper Rönndahl.
Grillmästare: Thomas Järvheden.

Kanal 5:s ensemble: Roastade: Henrik Schyffert, Björn Gustafsson, Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Sofia Wistam, Bert Karlsson, Robert Gustafsson, Markoolio.
Roastare: Petra Mede, David Batra, André Wickström, Magnus Betnér, Özz Nujen, Felix Herngren, Sissela Kyle, Johan Rheborg.
Roastmaster: Erik Haag.


Och så lite om dom personer fick vi se igår:

Claudia Galli:
Jag har hört att Claudia Galli förberedde sig väldigt noga när hon blev tilldelad rollen som Lina i Svensson Svensson. Hon ringde till och med upp Chelsea Dixon som hade spelat rollen tidigare bara för att få fram samma konstlade och onaturliga skådespeleri.

Måns Nilsson:
Det är inte så många som vet det, men Måns Nilsson från Anders och Måns är väldigt intresserad av antikviteter. Han brukar gå på loppis nästan varje helg. En gång så hittade han en oanvänd, antik kondom, i sin plånbok.

Anna Blomberg:
Anna Blomberg påminner lite om en parasitinsekt som livnär sig på andras skapande. Hon har ju lyckats få biroller i alla SVT: s humorproduktioner dom senaste åren. Hon har varit med i HippHipp, Anders och Måns, Mia och Klara, Kvarteret Skatan, Morgonsoffan mm.
Herregud vad mycket produktionsfitta den människan måste ha lapat!

Thomas Järvheden:
Jag har hört att Thomas Järvheden brinner för sin musik. Det är en ganska rolig tillfällighet, för jag hade faktiskt en skiva av honom förut som jag eldade upp.

Claes Malmberg:
Personligt integritet, att aldrig gå för dom enkla garven, att veta sina begränsning som sångare, skådespelare och artist, det har alltid varit honnörsord för Claes Malmberg.

Lennie Norman:
Min farfar berättade om första gången han hade sett Lennie Norman på TV. Det var strax efter Ingo-matchen och Lennie drog nått skämt om att han var gubbsjuk men att inte ens Viagra kunde hjälpa honom till att få stånd längre.

Erik Hörstadius:
På 90-talet brukade Erik Hörstadius ta kokain tillsammans med Camilla Henemark och Leila K på Spy Bar. Sanningen är faktiskt den att dom brukar träffas och ta kokain nu också, fast då håller dom mest till i ett cykelgarage i Bagarmossen.

Anders Ekborg:
Det är lite oklart hur Anders Ekborg, Sveriges svar på Stephen Baldwin tjänar sitt uppehälle? Sångare säger någon, men jag har aldrig sett något bevis för det.
Nu viskas det en del om att han ska vara med i uppföljarna till Solveig Ternströms TV-serie Morsarvet. Dom nya avsnitten kommer heta Farsarvet och Brodersarvet.

Per Morberg:
Många har nog sett Per Morberg som en galen psykopat med mördarblick, men han gör inte bara mat- och jaktprogram på TV4 plus, han är faktiskt skådespelare också.


http://www.aftonbladet.se/kultur/article4633309.ab

No comments:

Post a Comment