Wednesday, March 11, 2009

Varför går vita killar snap pringle and pop?

Dom första rapporterna om skolmassakern i Tyskland idag var knapphändiga, men man visste ju redan från början att gärningsmannen var en vit medelklass/övre medelklasskille. Det finns ju i stort sett inga undantag till den regeln.
Vi känner igen historien sedan tidigare: mobbad kille med hat för jocks och populära tjejer tar revansch genom att TV-spelsdöda så många han hinner med innan han slutligen riktar vapnet mot sig själv och gör en ”Game over” över hela marken.
Det är en riktig amerikansk high school-klyscha det där.
Släng in en kärlekshistoria och en Sum41-låt på soundtracket och du har en blockbuster.
Så vad skulle jag komma till? Jo, alltså, vi har ju sett det här förr men varför sker det? Varför just vita killar som gärningsmän?
Det man måste lära sig är att fördomar oftast är sanna i sådana här fall. Killen spelade troligtvis WoW på sin lediga tid och hade skrivbordet fyllt med Sagan om Ringen-figurer. Troligtvis lyssnade han på Marilyn Manson (eller Burzum om han kände sig riktigt utanför). Med stor sannolikhet var han sjukligt intresserad av dåliga splatterfilmer, och samlade på citat om mänsklighetens oduglighet.
Svaret på frågan om varför just vita män är överrepresenterade finns förstås att hämta i ensamheten.
I USA, skolmassakrernas hemland, kan man se skillnaderna väldigt tydligt. Familjesammanhållning bland afroamerikaner är mycket större och viktigare än hos vita. Svarta män umgås mer både med nära och avlägsna släktingar. Ens Mormor och kusin betyder mycket mer för svarta än vad dom betyder för vita. Inkomstskillnaderna gör också att svarta lever tätare in på varandra. Man tvingas umgås helt enkelt.
Om och när svarta upplever samma ensamhet så är dom minst lika benägna att begå den här typen av brott.

Vita män är väl lite som kärnkraftverk: Allt avfall grävs ner i marken och skottas över med jord. Kärnkraftverk är helt ofarliga tills den dagen dom smäller. När det sker så exploderar det rejält!
Svarta män är lite mer som kolkraftverk: puttrande, lite halvfarligt hela tiden, men explosionerna är sällan stora och skadar bara dom som står i dess absoluta närhet.
Farligast av alla i dessa samanhang är dock asiater. Du behöver jävligt mycket bensin för att få eld på den här brasan, men om det tar fyr så gäller det att det ta skydd fort av bara helvete! Det är inte konstigt att en asiat håller världsrekord i flest dödade i en skolmassaker, dom är ju sjukligt dedikerade i allt det dom tilltar sig.

Fördomar och löjliga allegorier javisst, men ni kan inte säga att det inte finns någon sanning i allt det där.

I helgen fick vi även se prov på något väldigt underligt när det gäller vita mord: terrordåd!
Real IRA har börjat döda människor på Nord Irland igen! Jag blir alltid lika chockad när IRA, ETA och liknande vita grupperingar dödar meningsmotståndare. Det är liksom helt fel med vita terrorister. Det är nästan lika konstigt som att Morrissey har latino-fans i LA, eller att man gillar country i Thailand.
Vita ska ju inte hålla på med terrorism, vi ska hålla oss till det vi är bra på: seriemördande och självmord!


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2580163.svd

2 comments: