Wednesday, March 4, 2009

Jan Emanuel Johansson

"Jan Emanuel Johansson"

Egentligen skulle det räcka med att skriva det namnet, ni vet alla vad det handlar om.
Flera gånger under dagen har jag spontant börjat asgarva vid tanke på Jan E: s förehavanden.
Han har alltså försökt hyra ut sin lägenhet på Söder i Stockholm för 40 000 kronor i månaden, och sitt sommarhus på Gotland för 35 000… Eftersom att han skämdes över tilltaget redan innan media fick nys om saken så lät han bli att ta med namnet ”Emanuel” i annonser som han la ut på Blocket. Nu försvarar Jan Emanuel sitt agerande genom att säga att det inte var så farligt eftersom att det ändå inte var någon som nappade på ockerbuden.
Jag är ledsen Janne, men du är verkligen inte ursäktad. Du bör omedelbart avgå från alla dina politiska uppdrag och gå tillbaka till C-kändisland där du hör hemma. Även om du ger mig sköna garv så är det helt förskräckligt att ha en sådan person som dig i en bestämmande position.

Telefonnumret som Jan Emanuel skrev i annonserna går till ett av hans företag.
När Svenska Dagbladet ringde och frågade om annonsen så svarade företagets VD, Alf Ohlsson:

”Det är ingen hemlighet att vi hyr ut villan. Om det går att hyra ut något till ett visst pris, så blir ju det marknadspriset. Vi hyr inte direkt ut till ensamstående mammor.”

Men saken är den att ensamstående mammor drabbas i allra högsta grad när spekulationscirkusen drar igång.
Alla människor drabbas när hyror trissas upp. Lägenheten i innerstan hade utan ockerpålägg kunnat vara fullt rimlig att hyra av någon som inte är superrik, men som vanligt så är det kontakter eller svarta andrahandskontrakt som gäller om man vill bo i innerstan.

Att Jan Emanuel kallar sig själv för Socialdemokrat gör det hela ännu mer graverande. Att moralen är låg bland Moderater är en sak: det ingår ju i deras politik att lägga sin sats på sig själva, men Socialdemokrat det blir man förhoppningsvis för att man tror på ett jämlikt och medkännande samhälle. Jan Emanuel visar tydligt att hans politiska karriär bara handlar om att tjäna pengar.

Jan Emanuel var känd för tre saker innan detta:

1. Sin Fabio-frilla med tillhörande tredagarsskäggstubb och guldringen i örat.
2. Sitt deltagande i Robinson
3. Han och Rednex-Annnikas vurmande för stackars gulliga djur som kineser gillar att äta.

Nu kan Jan E lägga till en fjärde strålande punkt på listan…

http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2549447.svd


http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2546097.svdNo comments:

Post a Comment