Tuesday, March 24, 2009

Socialdemokraterna har skitit i det blå skåpet

LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin har 24(!) styrelseuppdrag utöver sitt ordinarie arbete på LO. Hon har en årsinkomst på över en miljon kronor.
Jag är ledsen Wanja, men du företräder inte mig eller någon annan arbetare i det här landet, du är som Claes Malmberg: har inte fattat att du inte är i samma klass längre.

Det är inte konstigt att hon inte begriper vad hon har fattat för beslut i AMF, det säger ju sig självt att man inte kan sköta 24(!) styrelseuppdrag samtidigt som man har ett arbete att sköta på LO. Dessutom tror jag knappt att pensionsavtalen i AMF väckte mer än en axelryckning hos Wanja, det är väl därför som minnet är så grumligt. Jag menar, varför skulle någon med en helt pervers lön bry sig om vad andra perversa människor drar in i bonus?

Socialdemokraterna behövs i svensk politik men så länge som partiet företräds av fartblinda fifflande idioter så kommer jag aldrig mer rösta på det partiet. Efter Görans avgång så hade man verkligen chansen att göra en upprensning i dom egna leden. Man kunde fått bort allt gammalt mög som satt i väggarna efter Tsunamikatastrofen och Görans långåriga enmansshow. Man kunde ha gjort ungefär som Moderaterna gjorde när ”Nya Moderaterna” presenterades (även om det ledde till att man bytte gubbig tråkighet mot ungt, uppkäftigt skattefifflande strösslat med polska barnflickor och obetalda TV-licenser).
Nåväl, inom Socialdemokratin så hade man kunnat få bort tråkmånsar som Östros och Nuder. Fifflaren Mona Sahlin hade man kunnat sätta på ett flygplan till Brasilien för att hålla Margareta Winberg sällskap. Sedan skulle man ha kunnat fördelat dom tunga posterna mellan Carin Jämtin, Margot Wallström och Marita Ulvskog.
Men tyvärr alltså, Socialdemokraterna har skitit i det blå skåpet för många gånger nu. I den här takten så kommer dom knappt få ihop 30% till valdagen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2642101.svd
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article4719773.ab

1 comment:

 1. "Stackars" Wanja Lundby-Wedin m.fl. listan kan tyvärr göras mycket lång ingen förstår någonting eller ej medvetna om vad som har hänt alla är lurade, men först nu strålkastarna har tänts!

  Annars är alla är helt överens!

  Vad beror detta på? Kan det var att alla har tyckt om samma "syltburk" och sylten som alla har på fingrarna gör att de klibbar ihop på detta sätt med så täta band?

  Märkligt!

  Eller är det ett sjukdomstillstånd?

  I så fall måste vi medmänniskor se till så dom får hjälp för dom har ju "ställt upp" för att hjälpa oss.

  Eller kan det bero på kapacitets brist i så fall får vi se till att dom får befattningar på lägre nivå, som passar in bättre på var och en.

  Det är alltid bäst med rätt man på rätt plats kunskap och ärlighet vinner, som bekant i längden.

  Detta är inte värdigt ett etiskt och kultiverat samhälle som Sverige är.

  ReplyDelete