Saturday, March 28, 2009

Terränglöpning

VM i Terränglöpning på TV just nu, det kunde lika gärna ha bytt namn till östafrikanska mästerskapen. Men som vanligt, det finns naturligtvis inga skillnader mellan olika raser. Gareth från The Office må ha hur många bilder som helst på västafrikanska mäns penisar på sin hårddisk som visar på en viss divergens jämfört med japanska mäns penisar: det är naturligtvis ändå bara slumpen som spelar honom ett spratt.

3 comments:

 1. Vad jag fattar har du en felaktig uppfattning om vad en ras är. Det finns olika typer av gorillor med olika längd, bålstorlek etc, men det är inte olika raser för det.

  Och vad skulle det vara för "ras", är ju en handfull länder i Afrika som har bra långdistanslöpare. Tror få förnekar att olika nationaliteter har olika generella utseenden, fysik osv.

  Däremot får du nog sätta dig in i avancerad naturvetenskap om du ska hävda något kring intelligens som grundat i fysiska skillnader mellan raser.

  Vad skulle du kalla den ras som springer bra på 10.000 meter?

  ReplyDelete
 2. Shit vad onödigt att lacka ur på en harmlös ironisk text. Det är väl bra att vi är olika. Jag har inte nämnt ett ord om intelligens, jag tror inte ett skit på sådant, jag tror på kultur och uppfostran över allt annat.
  Nu ska det bli kul att se Sverige UTAN Zlatan och MED Henke(!).
  En svår match, men nu har vi i alla fall bästa laget på plan.
  Som sagt, statistik och empirisk erfarenhet över allt annat.

  ReplyDelete
 3. Det blev lite stressat där med svaret pga matchen. Men för att förtydliga vad texten handlade om: den ironiserar över det faktum att sportkommentatorer säger saker som "han Marcocanen överraskar verkligen" bara för att han är vit. Dom kan naturligtvis inte säga det rakt ut, men det är ju därför som han överraskar. Sedan ser dom en Ugandierfödd Spanjor högt upp i fältet och då talar man om att Spanien är på frammarsch. Man försöker blunda för faktumet att en helvit människa ALDRIG skulle kunna tampas med dom här grabbarna på 5-10 000 meter hur mycket han än tränar. Texten handlar ingenting om intelligens, den handlar om att man inte vågar säga att smala östafrikaner är bra på att springa långt, att kraftfulla västafrikaner är bra på att springa snabbt, att långa välväxta nordbor är bra på att hoppa och att judar inte är bra på ett jävla smack.

  ReplyDelete