Monday, April 27, 2009

Hamas mördande av sin egen befolkning

Låt oss släppa allt snack om Israels användning av vit fosfor under Gaza-konflikten för ett ögonblick. Varför undrar säkert Palestinavännen? -Därför att det redan nämnts hundra gånger förut. Tidningar och bloggar har redan nämnt allt som finns att nämna i den frågan.
Human rights watchs rapport handlar inte bara om dom över 3000 tusen palestinier som dog i Israels anfall, den handlar faktiskt om dom Palestinier som dödades av Hamas också.
Jag såg på engelska Al-Jazeera att ämnet togs upp igår, och reportern gick ganska hårt åt talesmannen för Hamas.
Rapporten presenter följande siffror:
18 Palestinier dödade utan rättegång av Hamas i Gaza under konflikten
49 Palestinier skjutna i ben/benen av Hamas i Gaza under konflikten.
79 Palestinier som fått ben/armar brutna av Hamas i Gaza under konflikten.
Talesmannen från Hamas svarade med ”Some misstakes can have been done”.
När reportern frågade talesmannen om rapporten var rättvis så svarade han ”No becaurse we didn´t have the chance to have our input on the investigation”.
Reportern meddelade då att HRW hade skickat brev till Hamas för att få deras sida av historien men att dom inte hade fått något svar tillbaka.
Talesmannen svarade med att säkerhetsläget var sådant att dom inte kunde svara på brev…
I en demokrati hade det naturligtvis varit en häpnadsväckande nyhet att dom ledande i en region, under pågående krig, dödar och torterar sin egen befolkning, men eftersom att det rör sig om brott begångna av en fundamentalistisk terrorgrupp så är det knappt ens notisvärdigt.
Tänk er själva hur det hade rapporterats om detta hade varit Israels agerande under konflikten? Debatten om vit fosfor har ju INGENTING på mördande och tortyr av sin egen befolkning.

No comments:

Post a Comment