Sunday, April 5, 2009

Leo Sundbergs avhopp från Sverigedemokraterna

Den här bloggen är en av få socialistiskt realistiska bloggar i hela Sverige. Bloggen är partipolitiskt obunden men i den så går jag ofta till försvar för Sverigedemokraterna eftersom att det är det enda partiet som har insett att integrationsproblematiken är ett dilemma som inte kommer att lösas av sig självt som genom magi.
Jag ser mig allt jämt som socialist, och tycker absolut att det epitet är förenligt med att vara kritisk, till och med hatisk mot kulturer som förespråkar kvinnoförtryck och religiös indoktrinering.
Jag är inte rädd för att sparka nedåt, men jag skulle aldrig slicka uppåt.

För mig har det funnits väldigt få politiska förebilder som ens till 90 % varit i linje med mina egna åsikter. Om jag skulle lyfta fram en person som jag dock verkligen respekterar så är det Leo Sundberg.
Jag har ingen insyn i Sverigedemokraternas interna arbete. Jag vet inte hur det gick till när han hoppade av. Jag vet inte hur diskussionerna gick innan och efter avhoppet. Jag känner Leo enbart som en duktig och engagerad debattör på Flashback. Visserligen har jag sett honom som ganska naiv emellanåt, lite lättledd, lite vilsen.
Jag har upplevt Leo som en känslomänniska, en gråtmild individ som låter vädret och impulserna styra åsikterna.

Jag ser inte detta som svaghetstecken hos Leo. Tvärtom.
Saken är den att jag anser att man som tänkande människa måste vara naiv, lättledd och vilsen. Att som tänkande människa helt benhårt stå fast vid sitt partis politik, oberoende av vad som sker utanför tyder på att man saknar ALL analytisk förmåga.
Att Leo hoppade av SD är inte förvånande, jag skulle själv ha blivit tokig av att sitta i ett rum med the likes of Dragan Klaric. Jag hade inte stått ut med att låta kommentarer om dålig, ointressant svensk kultur få stå oemotsagd. Jag hade inte stått ut med partikollegor som använder sig av ord som ”kulturberikare” ”babbar” och ”Mona Muslim”
Lika lite hade jag stått ut i Vänstern. Jag hade mått illa av att sitta i ett kvavt rum och höra om ”mångfald” och ”arbetslösa läkare som kör taxi”.
Jag tycker således att Leo gjorde rätt som hoppade av Sverigedemokraterna. Jag tycker att alla tänkande människor gör rätt i att hoppa av sina politiska uppdrag. Det är ju ändå bara idioter som dras till politiken, det torde väl Socialdemokraterna vara ett tydligt exempel på.
Jag menar, när man tvingats gräva fram namn ur hatten som Thomas Östros, Ibrahim Baylan och Mona Sahlin då är det ganska illa ställt…
Leo har kvar sina åsikter, han skriver fortsatt bra och vettiga saker på Flashback.
Han kommer fortsätta vela, och så länge som han gör det så är det ett tecken på att hjärnan fortfarande fungerar.


http://sydsvenskan.se/malmo/article423696/Lamnade-SD-efter-besok-pa-Rosengard.html

No comments:

Post a Comment