Thursday, April 23, 2009

PK Syntax Error –Can´t compute!

Det är alltid kul när det blir PK Syntax Error hos välmenande vänsterliberaler (mitt nya favoritord). Det hela började med att Carina Rydberg skrev en artikel i DN där hon kallade Jonas Mohammed Omar för fundamentalist. Jag vet inte om det var meningen att Jonas skulle gå i taket av ”tillmälet”? Det är ju lite svårt att attackera någon med ett epitet som han mer än gärna tillskriver sig själv.
Jonas är fundamentalist.
Han har sedan han kom ut ur Islamistgarderoben inte påstått något annat.
När Jonas intervjuas i Aftonbladet talar han gärna om för reportern att homosexualitet är en sjukdom och att han stödjer Hamas och Hizbollah. Han undviker även skickligt att svara på frågan om huruvida han tror på förintelsen eller inte. Det är dock inte direkt en man med dold agenda som visar upp sig. Han är väldigt rättfram med sina åsikter.

För Carina blir detta besvärande, hon är inte van vid att komma i kontakt med religionen på detta hotfulla sätt. Jag vet inte var Carina bor eller hänger men jag kan gissa att hon inte brukar frekventera våra förorter.

Hon har säkerligen fått sin erfarenhet genom filmer som ”Flyga drake” och trevliga, intellektuella författarvänner med turkiskt och iranskt ursprung (ateister).
Vackra historier om olivlundar, och historier om starka kvinnor som strider mot Israels tanks har alltså fått henne att tro på att det existerar en moderat gren av Islam i mellanöstern?
-HAHAHAHA!
Störtlöjligt, jag vet, men vi kanske inte ska väcka henne ur dvalan, det är ju lite som att väcka någon som går i sömnen: Det kan bli farligt!
Jonas säger i intervjun att det bara finns ETT islam.
Nu är detta visserligen inte helt sant. Det finns skillnader mellan olika länder och förgreningar, men i Palestina, som Carina tror så gott om, så är det ”moderata Islam” i stort sett helt död, hur utsvängda byxor man än hade under första intifadan.

Jonas är lika svensk som jag. Han är född och uppvuxen här. Naturligtvis är språket en jävla fördel då han kan säga sådant som annars brukar försvinna i språkförbistringens tecken.
Jonas förmedlar ingen extrem version av Islam, han förmedlar den rådande versionen.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article4959206.ab
http://www.aftonbladet.se/kultur/article4959206.ab

No comments:

Post a Comment