Sunday, April 5, 2009

Vad är det som ska "exponeras" Lars?

Lars Nord skriver i en debattartikel i Aftonbladet att den onyanserade granskningen av Sverigedemokraterna gör SD till martyrer. Det hade varit enkelt att skriva under på artikeln, men jag är faktiskt hjärtligt trött på liberaler som vill förmedla att det är fel metod, att det gör att Sverigedemokraterna vinner sympatier. Det handlar alltså bara om strategi: vilket som är det bästa sättet att få Sverigedemokraterna att minska i popularitet.
Lars skriver om ”felen” som begåtts i andra länder när man tillämpat samma grovkorniga journalistiska strategi mot exempelvis Le pen och Danskt folkeparti: det har bara stärkt dom partierna påstår han.
Det där sista är dock inte sant.
Sanningen är att Sverigedemokraterna hade kommit in i riksdagen redan i förra valet om inte media hade gjort ALLT för att framställa partiets medlemmar som kriminella nynazister. Frågan som jag ställer mig är inte varför Sveriges radio gör ett reportage om Sverigedemokraterna, utan varför man försöka stjälpa ett legitimt parti?
Yttrandefrihetsförespråkare som Lars Nord går det tretton på ett dussin av. Orden har förmedlats hundratals gånger förr. Man ska ta debatten heter det, mörkermännen skyr ljuset och kan inte vinna en debatt sägs det.
Sanningen är att jag ännu aldrig sett en Sverigedemokrat förlora en debatt.
Istället för att ta debatten så skriver man artiklar om vikten av att ta debatten…

I slutet av artikeln skriver Lars att demokratins marodörer kan, och bör exponeras i offentligheten.
Det hade ju varit kul om Lars hade delgett för oss hur han själv hade tänkt att exponera Sverigedemokraterna, jag menar nu när han ändå var inne på ämnet. men nä, det stannar som vanligt vid tomma ord: debatten får någon annan ta...

Frågeställningen/omröstningen i anknytning till artikeln är också lite speciell: ”Borde etablerade partier granskas lika hårt som SD?”.
Visserligen är det lite intressant att drygt 94 % av dom röstande har valt JA-alternativet, men svaret måste naturligtvis vara ett benhårt NEJ!
NEJ, legitima partier ska inte övervakas av spioner med gömda mikrofoner och kameror.
NEJ, legitima partier ska inte behöva stå till svars för lösryckta citat från 90 timmars inspelat material.
NEJ, legitima partiers medlemmar ska kunna få ha sin privata sfär ifred. Dom ska inte behöva riskera att bli filmade och inspelade under en Estlandskryssning eller på sina hotellrum.
NEJ, Fredrik Reinfeldt ska inte behöva leta buggutrustning i blomkrukorna innan han går och lägger sig på kvällen.
NEJ, Mona Sahlin ska inte behöva stå till svars för vad någon i SSU Säffle (ursäkta mina fördomar) har att säga om svarta människor och judar.
NEJ, NEJ och åter NEJ!
http://www.aftonbladet.se/debatt/article4816269.ab

2 comments: