Friday, February 13, 2009

The Breeders –Mountain battles

Åtskilliga epilepsistinna eftermiddagar efter skolan i gymnasiet somnade jag till The Breeders skiva ”Last Splash”. Jag tyckte då, och tycker fortfarande att Last Splash är en av dom bästa skivorna som någonsin gjorts. Det fanns en enhetlighet i den skivan som jag gillade. Alla låtar förmedlade samma drömska känsla. Efter den skivan följde ett par svarta år för The Breeders. Systrarna Deal bråkade, hade drogproblem och startade nya bandprojekt men lyckades aldrig nå upp till gamla höjder. Sedan då, år 2002, sju år Last Splash kom då äntligen en uppföljare till Last Splash. Mina förväntning var överhettade, jag tänkte att nu kommer skivan som klår alla skivor som någonsin släppts. Men skivan Title TK blev en stor besvikelse för mig. Det hade väl delvis med mina förväntningar att göra, men skivan förmådde aldrig bli mer än ljummen.
Ytterligare fem år gick och när The Breeders förra året släppte Mountain battles så var mitt intresse otroligt svagt efter tidigare besvikelse.
Men, och detta är ett stort MEN, igår skaffade jag ändå skivan och lyssnade igenom den. Vad ska man säga? Mountain battles kan möjligtvis vara den bästa Breedersskivan någonsin. Jag har bara hunnit lyssna igen om den två gånger, men låtarna växer för varje gång.
Skivan innehåller allt för trasig country till gripande spanska kärleksballader. Fantastico!

1 comment:

  1. Att jobba är inte det enda han gör. Han jobbar och BETALAR skatt. Betalar man skatt så betyder det oftast inte att man jobbar bara för att få pengar utan man jobbar för att man vill, man vill leva i landet, i svenska samhället. Han gjorde inget fel, därför ska han ej avisas!

    And so what om han inte jobbat i tre år, saken är inte hur länge han jobbat utan att han jobbat!

    Hur är man egentligen tillräcklig i Sverige? Skicka hem de som inte gör något, de som går på socialen och bryter mot lagar o regler, läs resten och inte bara halva!

    ReplyDelete