Wednesday, February 11, 2009

SVT: s påstådda opartiskhet

SVT basunerar gärna ut sitt budskap om "Opartisk TV". Varför är det då så svårt att ta detta budskap på allvar? Ja, vi behöver kanske inte gå in detaljer vad gäller rapporteringen från exempelvis Mellanöstern, eller hur Obama har lyfts till skyarna redan innan han tog över makten. Låt oss istället titta på alla dom personer som lämnat SVT dom senaste åren. Låt oss se om deras agendor och ämnen har ändrats sedan dom hoppade av/fick sparken.
På TV8 återser man nu för tiden dom gamla SVT-profilerna Erik Anér och Lars Adaktusson. I deras program finns en tydlig högervinkel. Eller rättade sagt, en motvikt till SVT: s vänstervinkling. Dom gör i stort sett samma program då som nu, men det är ändå tydligt att nyansen har gått från ljust rött till ljust blå.
Elisabeth Högberg hoppade av från SVT eftersom att hon tyckte att det inte fanns något utrymme att diskutera dom apatiska barnen på nyhetsredaktionen. Hennes uppfattning, precis som min egen, är att apatiska barn-epidimin inte bara är nys, utan även det största sveket mot barn i Sveriges historia. Även Elisabeth har gått åt höger sedan avhoppet.
Sivert Öholm är nog den enda öppet mörkblå kristdemokrat som någonsin haft ett debattprogram på SVT, inte ens gamla barnvurmmisstankar kunde stå i vägen för det.

No comments:

Post a Comment