Monday, February 23, 2009

Sanningen bakom Ronnie Sandahl

Efter ett antal artiklar i Aftonbladet om Sverigedemokraternas framfart har nu Ronne Sandahl skrivit en krönika med rubriken ”Rasismen blev rumsren i vinter”. Texten är naturligtvis helt infantil men den kräver ändå en replik.

Menar Ronnie att vi stillatigande ska se på när galningar som Jonas Mohammed Omar tar över och börjar promota Hamas? Ska vi stillatigande se på när en homosexuell man får halsen avskuren i sin lägenhet i Malmö: Halalslaktad för att han levde ett syndigt liv?
Ska vi stillatigande se på när balkongflickorna står som spön i backen?

Aftonbladets granskning av Sverigedemokraterna började sakligt och bra med Jan Guillous artikel. Jag har skrivit en del om det tidigare om ni är intresserade. Sedan följde ett antal artiklar av andra, lite mer sensationslystna ”journalister” som ville gräva fram så mycket skit som det bara var möjligt om Sverigedemokraterna.
För att göra detta så ringde Aftonbladet till Cecilia Beckroth för att fråga om tänkbara personer med insyn i SD som skulle kunna vara beredda att skvallra. Redan där borde man ana oråd: att ringa upp Cecilia räcker för att trovärdigheten ska vara lika med noll.
För er som inte vet vem denna Cecilia är så finns det nog ett hundratal trådar (lite överdrivet) på Flashback att läsa.
Skit samma, nu var det Ronnies naiva krönika som det gällde.

Ronnie börjar starkt med ta upp upploppen i Rosengård. Han säger att vi i framtiden inte kommer minnas varför det brann där, bara ATT det brann.
Låt mig friska upp ditt minne lite Ronnie: Rosengård brann för att bostadsbolaget ville stänga en källarmoské och göra om det till en ”bo-i-lägenhet-skola”. Man kan förstås håna det faktum att en ”bo-i-lägenhet-skola” ska behöva existera, men enligt mig är det inte så dumt. Det är inte lätt att förstå allt om spisar, tvättmaskiner och sopsortering om man inte hade sådant i det land man kommer ifrån. Jag menar verkligen det helt utan ironi.

Men alltså, ungdomarna ville hellre ha sin moské. Det var ju förstås en spännande miljö där man kunde höra propaganda om att judar var grisar, och att USA var satan: något sådant är förstås taskigt att förvägra någon…
Så ungdomarna brände lite saker (bus), och polisen fick stenar kastade på sig (pojkstreck).
Poliserna blev sura och använde dumma ord som Blattajävlar och Apajävlar (det senare uttrycket är för övrigt inte en rasistisk kommentar utan är en ordlek på ”AFA-jävlar”).

Vidare skriver Ronnie att Sverigedemokraterna har utfört ett ”normaliseringsarbete” men att dom fortfarande har samma budskap: ut med blattarna.
Jag vet inte riktigt när Ronnie tittade i kalendern senast, men senaste gången jag tittade så var det år 2009. Jag kan inte Sverigedemokraternas 1990-talshistoria så bra, men i dag finns inget ”Ut med blattarna-budskap” i deras politik.
Det är dock säkert en majoritet av Sverigedemokraterna som EGENTLIGEN tycker det, men det är ingen politik som förs, eller som kommer att föras i framtiden om inget radikalt sker.
Att tvinga folk som är svenska medborgare att åka härifrån är en omöjlighet. Däremot vill SD öka det återvändarbidrag som finns redan idag.
Det är inte så dumt att titta på den möjligheten faktiskt, speciellt eftersom att UD gång på gång får hjälpa hem ”svenskar” som befinner sig på månadslånga semestrar i Libanon, Somalia och Palestina (fler länder lär följa i framtiden).
UD: s rekommendationer om vilka länder man bör avstå från att besöka ignoreras gång på gång, och frågan är ju vilken nationalitet man anser sig tillhöra om hela ens vistelse i Sverige går ut på att spara pengar till nästa års semesterresa i hemlandet?

Sedan tar Ronnie upp Tobias Billströms utspel om att invandrare som inte sköter sig ska kunna bli av med sitt medborgarskap. Jag vet inte om Ronnie har missat det, men denna typ av utspel är knappast något som är nytt bland dom etablerade partierna. Även Socialdemokraterna spelar detta spel då och då. Dom senaste tio åren så har det varit utspel om allt från att nyanlända invandrare ska ha ordnat försörjning innan barn och övrig familj får komma in i landet, till Folkpartiets språktest. Och Billströms utspel är just ett sådant: ett test.
Som jag i ett tidigare inlägg har skrivit så kommer Moderaterna att göra noll och ingenting med dessa luftförslag om inte deras makt står på spel.

Sverigedemokraterna delar inte ut flygblad i Moderat-täta bostadsområden, skriver Ronnie och lägger till det ironiska Sverigedemokraternacitatet ”det behövs inte”.
Men Ronnie misstar sig. Anledningen till att det ”inte behövs” är för att Sverigedemokraterna sällan eller aldrig lyckas omvända Moderater till Sverigedemokrater. Den andra orsaken är att Sverigedemokraterna är i behov av Moderaternas hjälp för att ha chans till makt (dom rödgröna har ju redan stängt alla dörrar).
Sverigedemokraterna vet att det inte är någon idé att dela ut flygblad bland höginkomsttagare som bor så långt bort ifrån verkligheten att dom ändå inte berörs av den.
Sverigedemokrater vinner sina röster bland Socialdemokrater och LO-medlemmar.
Dom vet att det inte är någon mening med att dela ut flygblad i Silverstråles och Sandahls brevlåda.
För det är så Ronnie, dina vänner med dubbla efternamn är INTE dom som Sverigedemokraterna är rädda för. Det är inte dina Café String-polare som ska ”skickas hem”, så sluta var så rädd (och rätta mig inte när det gäller om Café String är inne, ute eller till och med har stängt -Jag kunde verkligen inte bry mig mindre om livsstilsmänniskor med popfrillor).

Året är visst 1991 i Ronnie Sandahls värld, i det här citatet från krönikan försöker Ronnie härma en ”typsik” Sverigedemokratisk röst:
”Invandrarna som kom hit och tog våra jobb, vår välfärd, våra bidrag!”

Hahahaha! Det där citat är för jävla roligt! När hörde du dessa argument senaste Ronnie?
Om det hade varit så att invandrarna hade tagit ”våra jobb” så hade ju det varit jättebra, men Sverigedemokraterna precis som du vet att arbetslösheten bland vissa invandrargrupper är ett gigantiskt problem. Däremot är det sant att bidragsargumentet fortfarande används, men framför allt så är det framväxandet av fundamentalistisk Islam och brottslighet som är dom stora argumentet för minskad invandring.

Att fortsätta i samma gamla hjulspår när det så uppenbart inte kommer leda till något annat än skapandet av nya ghetton är djupt oansvarigt.
Ronnie presenterar ingen lösningar på problemet.
Och varför är enbart ca 5 % av dom som invandrar till vårat land flyktingar? Det är faktiskt en relevant fråga att ställa. Om vi ska bygga upp ghetton så hade jag önskat att dom till 100% bestod av invandrare med flyktingbehov.

Du har rätt när du skriver att medelklassen tiger, Ronnie. Det är fruktansvärt att du tiger, varför gör du det?
Det här experimentet har gått över styr och kommer leda till ett inbördeskrig om inget görs.
Du har helt rätt när du skriver att vi kommer att skämmas över denna tid i framtiden. Vi kommer att skämmas på samma sätt som vi i dag skäms över nazismens framfart på 1930-talet. Det finns ju så många tecken i tiden: Balkongflickor, unga tjejer som opererar underlivet för att blöda på bröllopsnatt, gruppvåldtäkter, utomhusvåldtäkter, misshandlar, ungdomsrån, mord.
Vi kommer verkligen att skämmas om vi inte gör något åt den fanatism och brottslighet som redan nu är kolossal i förorterna. Du kommer att skämmas när inte ens innerstaden blir en fristad längre, när dina barn betalar ”tull” i skolans kapprum och sedan får sitta vid ”svenskbordet” i matsalen. Då kommer du att skämmas.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4486059.ab

1 comment:

  1. Det finns säkert apokryfiska koranverser där stenar talar: "Muslim! Plocka upp mig och kasta mig genast på en jude- eller polis-skalle så att jag må kosta honom oändlig huvudvärk, oh du trogne föjare av Allah!"

    "Oh muslim, anhängare av den ende Guden, ser du alla kufr som går där framme med plakat? Dom är fiender till Allah så tag genast upp mig om mina andra sten-kompisar och låt dom hagla över dessa otrogna hundars skallar och en plats kommer vara dig garanterad i paradiset!"

    "Oh muslim! Här har jag legat exakt på samma plats i miljoner år och bara väntat på att du anhängare av Mohammed den ende sanne profeten skulle komma. Tag upp mig och använd mig som projektil. Låt mig singla i luften för att sedan träffa en kufr i skallen!"

    OBS! Ironi för dom som händelsevis är för korkade för att inse detta... :)

    ReplyDelete