Tuesday, September 15, 2009

Fortsättning följer och lär följa

Namnet Safia Benaouda visade sig stämma. Föga förvånande. Mamma Helena Benaouda, Ordförande i Sveriges muslimers råd, har varit avvaktande i sina kommentarer hittills.
Förra gången som Safia greps misstänkt för terrorism så var Helena jävligt noga med att peka på att hennes dotter var en helt vanlig tjej som gillade smink och lakrits.
Huruvida Safia verkligen gillar smink eller inte är svårt att avgöra då hon på fotot här ovan (den där svarta klumpen) är ganska så påpälsad. Men vi litar såklart på Helenas ord, ”Fia” är en vanlig svensk tonårstjej. Sprallig och glad…

Tvååringen Benjamin är naturligtvis det största offret i den här historien. Han liv är redan nu utstakat. Det spelar ingen roll om Safia släpps och behåller vårdnaden eller om vårdnaden tillfaller Helena.
Vi vet hur det kommer sluta oavsett.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3521775.svd

3 comments:

 1. Vore jag i Helenas kläder så skulle jag ha en enorm ångest. Dels för sin position i Muslimska rådet och som förälder.

  Undrar om hennes kära omvända mor idag anser att islam är en så otroligt fredlig religion, undrar om hon just nu förbannar sig själv att hon är en stor anledning till att hennes älskade dotter blivit en terrorist? För jag tror ju att det aldrig skett om modern inte förälskat sig i burkan...

  Är kanske elak och hård nu, men jag har ingen som helst sympati med människor som blir terrorister. Sen vet jag att islam är en religion som innehåller väldigt mycket som är bra och fint.

  ReplyDelete
 2. Jag känner inget medlidande med Helena.
  Jag hoppas att hon granskas ordentligt efter det här.
  Ordförandeskapet i SMR är ett förtroendeuppdrag och hon påstår själv att hon fått mobilsamtal från dottern i Saudiarabien: ett land som Säpo påstår att Safia aldrig nådde.
  Med största sannorlikhet ljuger Helena och det borde kontrolleras.
  Sedan vet jag väl inte det där med att Islam är en religion som innehåller mycket som är bra och fint...
  Däremot så finns det många fina och bra muslimer, dom flesta av dom mer eller mindre helt sekulära.

  ReplyDelete
 3. "Ljuger man i ett så ljuger man i allt" (eller nåt sånt)! Radikala religioner och trosamfund är väl alltid kusliga, värre är det dock att de flesta av oss inte förstår arabiska och dess texter när det sedan översätts något som vi tycker är suspekt eller horribelt så blir det alltid "urskuldat" och bortförklarat. Kanske är det bästa som i amerikanska skolor t.ex. - inga religiösa eller gäng symboler alls, d.v.s. inga kors runt halsar, inga sjalar på huvuden, inga Davidstjärnor runt halsar, inga skarves (gäng klutar) på huvuden o.s.v. Kan det vara svaret för lugn och ro här hemma?

  ReplyDelete