Friday, September 11, 2009

Den svenska kvinnan som greps tillsammans med Mehdi Ghezali

Det är inte bekräftat, men mycket tyder på att det är Helena Benaoudas dotter, Safia som nu gripits i Pakistan.

Safias ålder samt tidigare historik stämmer bra överrens med dom uppgifterna som TV4: a presenterar på nyhetskanalen.

Safia greps senast för två år sedan i Kenya av Etiopisk militär (på gränsen till Somalia) misstänkt för terrorism.
Egentligen var det meningen att hon och hennes fästman skulle semestra i Dubai men lyxen och dom indiska gästarbetarna tråkade ut paret, så dom åkte vidare till Somalia för att uppleva ett genuint muslimskt land.
Det råkade vara krig där då. Ett krig mellan Somalia och Etiopien.

Paret skiljdes i kaoset och Safia lyckades ta sig till Kenya i sällskap med en kvinna som hon stötte på av ren slump. Kvinnans man råkade vara en terrorist som anordnade träningsläger för al-qaida i Somalia.

Precis som med Mehdi så satte UD in resurser och fick hem henne till Sverige.
Mamma Helena Benaoudas (känd från Sveriges muslimers råd och Södermalmsmoskeén) grät i media och berättade om sin oskyldiga lilla "Fia" (av medfångarna i Etiopien kallad "Crazy Inga") som var allt för ung för att begripa att det kunde vara farligt där ute i stora världen.

Vi kommer alltså troligtvis få se den finska konvertiten med barnporträttet av dottern i famnen än en gång i media. Huga!

http://nyhetskanalen.se/1.1200754/2009/09/11/19_arig_svenska_terrormisstankt
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5780186.ab

2 comments:

  1. Jo vi hoppas det, verklighetens stand up comedies är ju oftast oslagbara, he, he. Sedan skall det bli kul och se om våra politiker eller Peter Althin kan fälla några väl valda ord. jag ser redan hur de vrider sina händer, hur skall de tackla detta problem?

    ReplyDelete
  2. VA DÅ SVENSKA KVINNAN? VILKET JÄVLA TJAFS HON ÄR INGEN SVENSK KVINNA OCH KOMMER ALDRIG ATT BLI DET HON HAR ETT SVENSKT PASS SOM NÅGON JÄVLA LANDSFÖRÄDARE BLIVIT ANTINGEN HOTAD ELLER MUTAD ATT GE HENNE ATT HON HAR ETT SVENSKT PASS GÖR HENNE ALDRIG TILL SVENSK KVINNA PUNKT SLUT.SOM HON GÖR GÖR INGA SVENSKA KVINNOR SVERIGE ÄR SNART HELT UTSKÄMT FÖR DESS SLAFS.

    ReplyDelete