Saturday, May 16, 2009

Topp 3 David Letterman-ögonblick

1. Crispin Helion Glover

Efter att ha spelat rollen som pappan i Tillbaka till framtiden så blev Crispin ett stort namn i Hollywood. Istället för att rida på framgångsvågen genom att göra lättviktiga Hollywoodkomedier så valde Crispin istället att använda pengarna till att skriva underliga böcker, regisera filmer med förståndshandikappade, och delta i rubbade filmer som ”Rubin and Ed”. I denna intervju klär sig Crispin som sin karaktär i den filmen.


2. Andy Kaufman och Jerry Lawler

Komikern Andy Kaufman hade stor framgång som wrestlare i Memphis på 70-talet. Han började dock sin brottarkarriär tidigare, då som World Intergender-mästare: vilken kvinna som helst fick utmana honom om Världsmästartiteln och han vann alltid. I Mephis stötte han dock på motstånd för där fanns det MÄN som ville göra upp med honom och hans diviga Hollywood-fasoner. Andy använde diverse tjuvknep, speciellt i matcherna mot Jerry Lawler som är med i detta klipp, men straffades också ett par gånger av samma Lawler som med flit försökte skada Andy.


3. Harvey Pekar

Harvey var ofta inbjuden till Letterman som någon slags comic relief, en kille som publiken gillade att skratta ÅT, inte MED. Naturligtvis var det ingen som köpte Harveys serier, man tyckte bara att han var skum och rolig. I dessa två intervjuer går Harvey hårt åt företaget General Electrics (GE) som nyligen hade köpt upp NBC där Letterman var anställd. Diverse skandaler om GE kom fram i samma veva och Dave var av naturliga orsaker inte särskilt intresserad av att prata om dessa saker.

Besök 1:


Besök 2:


Lettermans inslag om GE: http://www.youtube.com/watch?v=_8xk360Kzcc

No comments:

Post a Comment