Thursday, May 14, 2009

Uppföljning om Vännäs

I skrivande stund är sidoantalet i diskussion om mobben i Vännäs uppe i 169 på Flashback. Det är stört omöjligt att hitta kärnan av sanning bland alla one liners och spekulationer.
Jag tror inte att det är någon mening att jag försöker mig på någon sammanfattning heller. Det är fortfarande saker som är oklara när det gäller själva mobben och deras agerande: Vad i hoten bestod i, hur det uttrycktes, hur länge det pågick, hur många stenar som kastade, hur många glasrutor som krossades, hur många som hotades?
Historien om vad som hände innan dess klarnar dock mer och mer för varje dag som går. Det är mestadels på bloggar och genom kommentarer till tidningarnas artiklar som informationen sipprar fram. Tidningarna i sig är dock fortsatt lika enkelspåriga och okritiska.
Folkbladets journalist Viljo Thornberg är i stort sett den enda journalist i denna soppa som lever upp till epitetet ”kritiskt granskande journalist”: något som är så ovanligt i dessa dagar att man får lust att ställa sig upp och ge honom en spontan applåd!


http://www.folkbladet.nu/?p=145588#comment-111750

No comments:

Post a Comment